luni, martie 20, 2023
AcasăLocaleStiri Satu MareFOTO. De Ziua Pompierilor din România, la ISU ”Someș” au avut loc...

FOTO. De Ziua Pompierilor din România, la ISU ”Someș” au avut loc avansări în grad

De Ziua Pompierilor din România, marcată anual la data 13 septembrie, la Inspectoratul pentru Situații de Urgență – ISU ”Someș” Satu Mare au fost avansate în grad mai multe cadre militare profesioniste.

Astfel în cadrul unei ceremonii, au fost avansați în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, mai mulți ofițeri și subofițeri. Printre aștia se numără un salvator de onoare – plutonier adjutant Pădurar Lucian, respectiv pompier de onoare – plutonier adjutant Mureșan Marius.

Noile grade oferite de inspectorul șef, Lt.Col. Marius Buzduga și prefectul județului Satu Mare au fost primite cu emoție, ele reprezentând o recunoaștere a profesionalismului și a implicării de care au dat dovadă în îndeplinirea misiunilor încredințate.

Data de 13 septembrie comemorează Bătălia de la Dealul Spirii, din anul 1848, la București, între compania de pompieri condusă de Căpitanul Pavel Zăgănescu și un corp de armată al Imperiului Otoman. Această zi a fost desemnată ca ziua pompierilor din România, în cinstea eroismului de care a dat dovadă subunitatea de pompieri în acea luptă din timpul Revoluției Române.

“Se cuvine să vă mulţumim dragi pompieri, pentru efortul continuu şi implicarea deosebită în fiecare eveniment la care aţi fost solicitaţi să interveniţi, pentru sutele de persoane asistate de SMURD sau salvate din flăcările incendiilor sau din calea apelor. Meritaţi tot respectul, preţuirea şi stima din partea noastră.

Doresc să transmit tuturor pompierilor, sincere felicitări , multă sănătate, putere de muncă şi succes pentru îndeplinirea nobilei voastre misiuni. La multi ani, pompieri sătmăreni!”, a transmis prefectul Radu Roca.

Cu ocazia sărbătoririi Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România, luni, 12 Septembrie 2022, între orele 10:00 – 13:00, s-a organizat Ziua Porților Deschise în P-ța 25 Octombrie. Cu această ocazie s-au desfășurat activități interactive pentru copii, prezentarea tehnicii și a accesoriilor de intervenție, lecții de prim ajutor și informări preventive. În data de 13 Septembrie 2022, între orele 10:00 – 13:00, s-a organizat Ziua Porților Deschise și la sediile subunităților de intervenție din localitățile Carei, Negrești Oaș, Tășnad și Turț.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente