29.8 C
New York City
duminică, august 14, 2022
AcasăEconomico-socialLocale smFoto document. Sătmăreancă revoltată că a primit rezultatul analizelor în limba maghiară

Foto document. Sătmăreancă revoltată că a primit rezultatul analizelor în limba maghiară

O sătmăreanca care a făcut anumite investigații de natură ginecologică la clinica situată în Piața Eroii Revoluției din municipiul Satu Mare, a avut parte de o surpriză de proporții atunci când s-a prezentat la clinică după rezultate.

Să vezi și să nu crezi, dar rezultatul analizelor era scris în limba maghiară. Atunci când a spus la recepție că ea este româncă, nu știe limba maghiară și având în vedere că a făcut investigațiile respective într-o clinică din România și era mai mult decât normal ca rezultatul analizelor să îl primească în limba română, răspunul primit ar fi fost să le ducă la traducător dacă le dorește în limba română.

Tânăra a mers acasă, i-a spus și mamei ei cele întâmplate și a sunat și dumneaei la clinică pentru a cere anumite explicații.

Recepționera a spus cu nonșalanță că medicul curant este din Ungaria și dânsa acolo trimite analizele iar rezultatele vin în maghiară. Mai mult decât atât, sătmărencei i s-a spus că această clinică are medic și din România și a fost întrebată de ce nu s-a programat la el, iar răspunsul a fost simplu: “Am făcut o programare la un doctor ginecolog, nu am făcut o programare la un doctor român sau maghiar fără niciun rasism, că nu sunt rasistă”.

De reținut tonul calm și binevoitor al sătmărencei în dialog cu recepționera. Discuția s-a încheiat cu o concluzie simplă: analizele nu pot fi transmise în limba română și dacă dorește, să revină la medic pentru interpretare. 

Sătmăreanca susține că nu a fost înștiințată de le bun început că rezultatele vor fi într-o altă limbă decât cea oficială și că în timpul consultației doamna doctor a vorbit în limba română.

Menționăm că interpretarea în acest caz este gratuită și se face între alte programări.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente