sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăReligieFoto. Episcopia Ortodoxă a construit cinci case pentru sătmărenii afectați de inundațiile...

Foto. Episcopia Ortodoxă a construit cinci case pentru sătmărenii afectați de inundațiile din 2021

Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului, cu aportul unor oameni cu suflet mare, a construit cinci case pentru cinci familii din județul Satu Mare care au rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma inundațiilor care au avut loc în 2021.

În cursul zilei de joi, 20 octombrie 2022, casele au fost binecuvântate, s-a făcut o feștanie, și au fost predate proprietarilor. Casele au fost racordate la utilități, iar în cămară au fost depozitate alimente de trebuință pentru iarnă.

Practic ajutorul oferit de către Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului sinistraților din județul Satu Mare se ridică la să se aproximativ 270.000 RON (55.000 euro).

“Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului și Sătmarului împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar, au fost prezenți joi, 20 octombrie 2022, în localitățile Rătești, Stână, Bolda, Hurezu Mare și Rătești, ale căror gospodării au fost afectate de inundațiile din anul 2021, și, în urma cărora peste 100 de familii au fost evacuate.

În acest context, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Sectorul social-filantropic și misionar al Eparhiei a demarat o serie de acțiuni de binefacere în cadrul proiectului eparhial „Construiește o casă, zidește suflete!”.

La nivel eparhial s-a organizat o colectă pentru cinci cazuri sociale, însemnând cinci familii care au rămas fără locuință în urma inundațiilor. Astfel, Primăriile din localitățile enumerate mai sus în parteneriat cu parohiile și-au asumat amenajarea și curățarea terenurilor pentru noile construcții, autorizarea precum și racordarea lor la utilități.

Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului s-a îngrijit de construirea noilor locuințe prin intermediul Asociațieiuu „Filantropia Maramureșeană”, asociație ce funcționează cu binecuvântarea PS Iustin, pe lângă sectorul social-filantropic și misionar, coordonat pe atunci de preacuviosul părinte arhimandrit Casian Filip.

Trebuie menționat faptul că în acest demers s-au alăturat credincioși de bine făcători, amintind aici pe domnii Paul Coziuc, Mircea Lețiu, Iulian Doroftei, Florin Bura și Dumitru Păcurar , dar și de Asociația „Dăruim și ne dăruim” fi. Sighetu Marmației, condusă de părintele Dan Sidău.

Astăzi, la aceste evenimente au fost prezenți, pe lângă cei doi ierarhi, Preacuviosul Părinte Arhim. Casian Filip, vicar eparhial, Arhid. Teodosie Bud, consilier economic, Pr. Florian Mocanu, protopopul Careiului, Pr. Dan Sidău din Sighetu Marmației, Pr. Adrian Morar și Arhid. Dumitru Botiș, din cadrul sectorului social-filantropic și misionar, domnul subprefect al județului Satu Mare, Romeo Pop, preoții din localitățile afectate, primari și alți binefăcători.

În concluzie, ajutorul oferit de către Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului sinistraților din județul Satu Mare se ridică la să se aproximativ 270.000 RON (55.000 euro)”, transmite Episcopia Ortodoxă a Mramureșului și Sătmarului.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente