luni, ianuarie 30, 2023
AcasăEconomico-socialFOTO: Militarii care au participat la jocurile Invictus, premiați la Parlament

FOTO: Militarii care au participat la jocurile Invictus, premiați la Parlament

Deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, membru al Comisiei pentru Apărare din Camera Deputaților i-a felicitat pe militarii români răniți în misiunile militare, care au reprezentat România la Jocurile Invictus de la Haga.

Cei 20 de militari, lotul lărgit şi echipele de sprijin au fost invitate miercuri, 4 mai, în Parlamentul României pentru a participa la ceremonia de premiere organizată de Comisia pentru tineret şi sport şi Comisia pentru apărare.

Toată aprecierea pentru cei care și-au riscat viața în teatrele de operațiuni și care astăzi fac cinste familiilor, comunităților noastre și țării. Prin acțiunile pe care le desfășoară, ei arată încă o dată că sunt buni patrioți, buni români. Ne înclinăm cu respect și le suntem recunoscători pentru tot ce au făcut și vor face de acum înainte! Comisia de apărare le-a acordat o diplomă în semn de respect și recunoștință pentru sacrificiul făcut. Le mulțumim!„, a transmis deputatul PNL, Adrian Cozma.

Sportivii Invictus care au reprezentat România au concurat la mai multe discipline sportive, adaptate pentru persoane cu dizabilităţi, respectiv: tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la ergometru, powerlifting, ciclism, înot şi volei din poziţia şezând. Au câştigat două medalii de aur şi patru medalii de argint: Marcel Neagu – Proba de tir compound individual, Emil Cojocaru, Iulian Căpăţână şi Eduard Romila – Proba de tir cu arcul, Marcel Neagu, Florin Bolovan şi Mihai Toma – Arcul compound, Valentin Ciolan – atletism aruncarea bilei, Emil Cojocaru – arc olimpic individual, Mihai Toma şi de plutonierul adjutant Iulian Căpăţână – Land rover driving challenge.

„Sportul are puterea de a schimba vieţi. Datorită oamenilor care au pus suflet şi şi-au dedicat timpul şi creativitatea pentru folosul întregii comunităţi, astăzi, Invictus este un adevărat proiect de educaţie. Am participat deja la 3 ediţii ale Jocurilor Invictus – 2016, 2017, 2022 – şi chiar dacă proiectul Invictus este despre a găsi şi a ajunge la linia start, noi am ajuns mereu şi la linia de finish, rezultatele depăşindu-ne orice fel de aşteptări.

Oricât am fi noi de puternici, singuri ne este greu. Împreună cu familii, prieteni şi invictus suntem de neînvins. Doar cu ajutorul celor din jur ne-am lăsat rănile în urmă. Vă invităm să vă alăturaţi miilor de voluntari Invictus. Invictus este despre noi ca români şi despre România ca ţară. Vom continua recuperarea fizică şi psihică prin sport”, a transmis plutonier adjutant Florin Boc, care se antrenează pentru Invictus Games la tir cu arcul şi volei din şezut.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente