luni, februarie 26, 2024
AcasăReligieFOTO. Protopopul Socolan și pr.Gabriel Gorgan îl însoțesc pe Preasfințitul Iustin în...

FOTO. Protopopul Socolan și pr.Gabriel Gorgan îl însoțesc pe Preasfințitul Iustin în vizita din America și Canada

Protopopul Ioan Socolan și părintele Gabriel Gorgan de la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” fac parte din delegația eparhială care îl însoțește pe Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Satmarului, în vizita oficială din SUA și Canada.

Potrivit datelor comunicate de Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului pe pagina de Facebook, în luna mai, Preasfințitul Părinte Iustin se va afla în mijlocul comunităților românilor din Statele Unite ale Americii și Canada, unde va participa la mai multe evenimente bisericești și slujiri arhierești.

„Vizita Preasfinției Sale este una importantă și prestigioasă pentru Eparhia noastră și suntem încredințați că va aduce mare mângâiere, multă bucurie și întărire în credință pentru românii ortodocși de peste ocean. Ea are loc la invitația onorantă a Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Arhiepiscopul Ortodox Român al Statelor Unite ale Americii și Mitropolitul Ortodox Român al celor două Americi și a Înaltpresfințitului Părinte Nataniel, al Arhiepiscopiei românilor din America”, se precizează într-o postare.

Nu este specificat dacă protopopul de Satu Mare și preotul Gorgan vor rămâne în America pe toată perioada vizitei oficiale, mai cu seamă că la data de 21 mai biserica de la pod își va sărbători ocrotitorii, pe Sfinții Împărați Constantin și Elena.

Programul și itinerarul pastoral-misionar:

  • Duminică, 01 mai 2022: târnosirea bisericii de lemn în stil maramureșean cu hramul „Izvorul Tămăduirii” din Long Valley, New Jersey, păstorită de părintele Ionuț Voicu, biserică construită de meșteri din Bârsana Maramureșului. Slujire arhierească alături de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nicolae al celor două Americi.

Biserica de lemn în stil maramureșean, la construcția minunată a căreia și-au adus contribuția doi slujitori a lui Dumnezeu: preotul Teodor Bârsan din Bârsana Maramureșului a confecționat elementele de sculptură și înfrumusețare specifice Maramureșului iar tânărul preot paroh Ionuț Voicu care păstorește această comunitate a înălțat biserica cu propriile mâini, ajutat de mai mulți binefăcători și credincioși.

  • Duminică, 8 mai 2022: Sfânta Liturghie arhierească la biserica cu hramul „Înălțarea Sfintei Cruci” din San Jose, California, păstorită de părintele Constantin Lăpuștea (la a cărei târnosire a slujit Preasfințitul Părinte Iustin, în anul 2008, la invitația Înaltpreasfințitului Părinte Nathanaiel). Slujire alături de Preasfințitul Părinte Andrei Hoarste, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Române din America.
  • Sâmbătă, 21 mai 2022, de sărbătoarea închinată Sfinților Împărați Constantin și Elena, va sluji Sfânta liturghie arhierească cu prilejul hramului Catedralei Mitropolitane din Chicago. Slujire arhierească alături de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nicolae al cele două Americi, ca invitat special al chiriarhului locului.
  • Sâmbătă, 28 mai, 2022, târnosirea bisericii cu hramul „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Schomberg – Toronto, Canada, comunitate păstorită de părintele Ciprian Pașca. Slujire arhierească alături de Înaltpreasfințitul Părinte Nathanaiel al Episcopiei Românilor Ortodocși în America sub canonicitatea OCA.

Sursa foto: Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente