vineri, februarie 23, 2024
AcasăSportNationalFOTO. Sătmărenii de toate vârstele au redescoperit bucuria în mișcare

FOTO. Sătmărenii de toate vârstele au redescoperit bucuria în mișcare

După 2 ani de restricții din cauza pandemiei, Asociatia Cutezatorii Muntilor a readus evenimentul „Bucurie în Mișcare” la Satu Mare. Cea de-a treia ediție s-a desfășurat în weekend – ul 7-8 Mai 2022, în Grădina Romei.

Organizatorii naționali ai festivalurilor Bucurie în Mişcare au inclus Satu Mare pe harta celor 12 orașe în care se organizeaza în 2022 cel mai mare eveniment de sport și mișcare din țară, ajuns la ediția aniversară cu numărul 10.

Într-un Spațiu Limitat ca întindere, în Grădina Romei, am repropus în acest weekend, așa cum o facem întotdeauna, sportul și mișcarea. Este în spiritul nostru, de mare familie, iubitori de natură și de oameni, să sensibilizăm prin vorbe, dar mai ales prin acțiuni concrete importanța mișcării și a sportului.

Nu ne propunem prin acest atât de proaspăt remember al weekendului tocmai încheiat, să teoretizăm importanța acestor 2 lucruri”, transmit organizatorii.

Sătmărenii mici și mari, prezenți în zilele de 7 și 8 Mai în Grădina Romei, au fost actorii principali și ambasadorii bucuriei de a te mișca și a face sport. A fost câștigul lor, în primul rând, și satisfacția Cutezătorilor Munților, ca și organizatori.

Promovăm de 4 ani de zile stilul de viață sănătos. Considerăm că natura, sportul și mișcarea sunt vehicule pentru a atinge acele spații interioare nelimitate ale sufletului, pe care ți le oferă: bucuria, satisfacția, pofta de viață, armonia, sănătatea psihică, motivația, optimismul, coeziunea socială, camaraderia, zâmbetul, competiția constructivă”, mai spun organizatorii.

De data aceasta, în cadrul evenimentului Bucurie în Mișcare Satu Mare, peste 500 de sportivi ai cluburilor sau asociațiilor sportive din Satu Mare au urcat pe scena amenajată în mijlocului parcului. S-au mobilizat și s-au implicat într-o mulțime de activități și ateliere magnetice. Cu toții au fost și sunt dovada vie, că în era tehnologiei, care de multe ori ne ține captivi în sedentarismul urban, cu toate beneficiile ei, de altfel, sunt atât de mulți oameni care încă iubesc mișcarea și practică sportul.

Astfel de evenimente, ca și altele organizate de Cutezătorii Munților, au fost ocazia prin care oamenii participanți la ele au descoperit, pentru prima dată, bucuria și beneficiile mișcării și a sportului.

În cadrul evenimentului au fost promovate sporturi individuale și sporturi de echipă, prin demonstrații sau concursuri: caiac, escaladă, antrenamentele Spartan Training Group Satu Mare, baschet, volei, judo, arte marțiale, tir cu arcul, cross pt copii, trasee cu bicicleta, badminton, tenis cu piciorul, bachata, salsa, zumba, kangoo-jump, scrimă medievală, coregrafie de majorete, ateliere de pictură pe față sau desene.

„A fost meniul perfect, cu ,,bucate alese”, pentru preferințele oricărui sătmărean, dornic de mișcare. Mulțumim tuturor celor ce au făcut posibil evenimentul Bucurie în Mișcare.”, transmit organizatorii evenimentului, Asociatia Cutezatorii Muntilor.

Sursa: Asociația Cutezătorii Munților

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente