29.8 C
New York City
miercuri, august 10, 2022
AcasăLocaleFOTO. Șerpii băgă frica în sătmăreni. Seceta îi obligă să intre în...

FOTO. Șerpii băgă frica în sătmăreni. Seceta îi obligă să intre în curțile oamenilor

Tot mai mulți sătmăreni, în special cei din mediul rural, se plâng că în ultima perioadă au văzut ori în curte, ori în grădină, cel puțin un șarpe de casă – Natrix Natrix. Unii oameni se tem de ei ca de Necuratul iar gândul că trăiesc cu șarpele în curte nu le mai dă pace, cu toate că este o specie neveninoasă.

De frică, mulți îi omoară, cu toate că este o specie protejată de lege. Cunoscătorii spun că cei care locuiesc în mediul rural, ori la marginea orașului, în vecinătatea unui teren agricol au toate șansele să se mai întâlnească cu un șarpe, mai ales acum când din cauza secetei reptilele străbat distanțe mai mari pentru a găsi hrană.

Șarpele de casă este cea mai des întâlnită specie pe lângă gospodării. El se hrănește predominant cu broaște, astfel că va căuta surse de apă unde automat va găsi și broaște: iazuri, bălți, șanțuri, sere cu sistem de irigare, chiar piscine mici.

Dacă întâlnești un șarpe, orice specie ar fi el, cel mai bine este să-l lași în pace, să plece în drumul lui, spun specialiștii care subliniază că pentru a evita orice neplăceri, este mai bine să nu puneți mâna pe ei ori să încercați să îi prindeți.

Cetățenii care locuiesc în mediul rural ori în vecinătatea unor terenuri agricole, ori care merg cu cei mici în drumeții, plimbări prin pădure ori malul unor râuri, să fie vigilenți în această perioadă pentru a evita orice neplăcere.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente