joi, februarie 9, 2023
AcasăsusFOTO: Ștafeta Veteranilor Invictus a ajuns la Satu Mare

FOTO: Ștafeta Veteranilor Invictus a ajuns la Satu Mare

Luni, 24 octombrie 2022, ”Ștafeta Veteranilor Invictus” a ajuns în municipiul Satu Mare. Cu prilejul celebrării Zilei Armatei Române, cei care alcătuiesc ștafeta au pornit pe trei trasee diferite, fiecare traseu având una dintre culorile care alcătuiesc Steagul României. Culoarea roșie a ajuns astăzi, la Satu Mare, de la Chișinău.

Pe 25 octombrie, voluntarii tuturor ștafetelor din țară se vor întâlni în Satu Mare, la Carei, cu ocazia Zilei Armatei României. „Ștafeta Veteranilor Invictus” se desfășoară pe trei trasee, care însumează peste 3.500 de kilometri. Traseul albastru a început din fața Mausoleului Eroilor de la Mărășești, traseul galben din Făgăraș, iar cel roșu din Chișinău. La Satu Mare ștafeta a ajuns azi de pe traseul roșu, iar la Carei vor ajunge mâine de pe traseele galben și albastru.

An de an, la eveniment participă atât civili, cât și militari, care aleargă sau merg cu bicicleta. Pe traseu, se opresc la fiecare monument ridicat în memoria eroilor.

Ștafeta Veteranilor Invictus, care a ajuns anul acesta la cea de-a IX-a ediție, se încheie de Ziua Armatei Române la Carei, ultimul oraș eliberat de sub ocupație străină de către Armata Română în 1944.

Programul manifestărilor dedicate Zilei Armatei Române

Marți, 25 octombrie 2022, în județul Satu Mare manifestările vor avea loc începând cu ora 10,00 la Monumentul Ostașului Român din municipiul Satu Mare iar începând cu ora 14,00 la Ansamblul monumental „Glorie Ostașului Român” din municipiul Carei.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente