vineri, ianuarie 27, 2023
AcasăEconomico-socialNationalFoto! Ursul Bolik și lupul Elza au fost scoși din Ucraina pe...

Foto! Ursul Bolik și lupul Elza au fost scoși din Ucraina pe la vama Halmeu

În cursul zilei de ieri, prin Vama Halmeu au intrat în țară alte două animale sălbatice salvate din aproprierea unui complex hotelier din Cernăuți, Ucraina.

Ursul Bolik, în vârstă de 15 ani, și lupul Elza, în vârstă de 3 ani, sunt captivi încă de la naștere și au trăit până acum în cuști de mici dimensiuni, în apropierea unui complex hotelier din Cernăuți – Ucraina.

1000 de kilometri au parcurs cele două animale nevinovate, până la rezervația de la Zărnești, AMP Libearty – Bear Sanctuary. Pe drum însă, au existat numeroase controale armate și pericole la fiecare pas.

„Bolik și Elza au ajuns cu bine și în siguranță pe tărâm românesc. Au. parcurs peste 1.000 de kilometri, cu nenumărate opriri pentru verificări sub paza armelor, dar acum sunt în siguranță. Starea de sănătate a animalelor este bună, au primit apă și mai sunt doar câteva formalități de întocmit. În câteva ore vor ajunge în sanctuarul AMP Libearty care le va fi casă pentru tot restul vieții. Mulțumim armatei de oameni cu suflet mare care s-a mobilizat și au oferit astfel o viață în demnitate pentru Bolik și Elza”, transmit cei de la AMP Libearty – Bear Sanctuary, de la Zărnești.


- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente