29.8 C
New York City
vineri, iulie 1, 2022
AcasăStiri CareiFOTO & VIDEO. A fost aprobată finanțarea pentru construcția unei noi creșe...

FOTO & VIDEO. A fost aprobată finanțarea pentru construcția unei noi creșe la Carei

Opt noi construcții de creșe au fost aprobate prin Programul național de construcție de creșe, lansat de Ministerul Dezvoltării în anul 2021,a anunțat luni ministrul Cseke Attila. Acesta a precizat că numărul total al creșelor aprobate pentru a fi construite, la nivel național, crește, astfel, la 60.

Noile proiecte vizează construirea de creşe mici, cu o capacitate de 40 de antepreşcolari, în mai multe orașe din țară printre care se numără și Carei. La Carei așadar va fi construită o creșă modernă pentru 40 de copii.

”Ministerul Dezvoltării susține dezvoltarea echilibrată a localităților și sprijină tinerele familii, motiv pentru care, în fiecare municipiu reședință de județ și municipiu am aprobat construirea unei creșe sau două acolo unde numărul locuitorilor depășește 100.000. Am aprobat finanțarea pentru 52 de creșe, iar acum am aprobat încă 8 noi construcții”, a declarat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Ministrul dezvoltării a mai precizat că, în urma aprobării finanțării, construirea acestor creșe moderne intră în proces de achiziție publică și, ulterior, vor putea fi demarate lucrările de construcție.

Creșe moderne și spațioase

Anul trecut când a fost lansat programul, ministrul Cseke a precizat că noile creșe vor avea toate facilităţile prevăzute în reglementările legale, vor avea camere de joacă, dormitoare, spălătorie proprie, bucătărie, sală mare funcţională, cabinet medical, spaţii administrative.

De asemenea spaţiile de joacă în aer liber vor fi generoase, de cel puţin 10 metri pătraţi pentru fiecare copil aşa cum prevede reglementarea legală în vigoare. Inclusiv acoperişul va fi utilizat, se vor monta panouri solare pentru a asigura energia necesară şi a avea un aport de energie verde în funcţionarea acestor creşe.

Se vor amenaja spaţii verzi, terase învertizite, locuri de joacă sigure. Geamurile, uşile, pereţii şi podeaua vor fi bine izolate, construite cu cele mai noi tehnologii şi încălzirea, respectiv răcirea acestor clădiri se va face prin pompe de căldură.

Și în municipiul Satu Mare va fi construită o creșă ultramodernă, prin același program. Aceasta va fi situată pe strada Poligonului și spre deosebire de cea de la Carei, va avea șase grupe și va fi construită pe trei nivele.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente