sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăStiri CareiAmendă uriașă pentru un depozit din Carei

Amendă uriașă pentru un depozit din Carei

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu-Mare au realizat în perioada 28 aprilie – 4 mai 2023, 81 acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, piețe agroalimentare, centre de colectare a laptelui materie primă, automate de lapte, unități alimentație publică, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare și de legume fructe, piețe agro alimentare.

În urma acestor controale, a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 10 000 lei –  pentru nerespectarea condițiilor de igienă în spațiile de depozitare, la un depozit de alimente din municipiul Carei.

D.S.V.S.A. Satu -Mare anunță că va continua acțiunea de verificare a unităților de alimentație publica și a unităților care desfac produse alimentare de origine animală și non animală de pe raza localităților județului, precum și a tuturor zonelor de agrement, ștrandurilor și  pensiunilor de pe raza județului. Acțiunea va cuprinde și restaurantele și sălile de evenimente, care mai organizează în perioadă următoare nunți, banchete, boteze, precum și alte evenimente, pentru a pre întimpina apariția unor episoade nedorite.Continuă controalele și la nivelul magazinelor alimentare, cu privire la respectarea la comercializare a laptelui și produselor lactate, obligații ale comercianților înscrise în Legea 307/2022 Legea laptelui.

Pentru sesizări, reclamații în domeniul sanitar veterinar și al siguranței alimentare, apelați CALL CENTER la numărul de telefon 0800826787 sau 0261715956.

Sursa: AJOFM SM

Sursa foto: pobsoft.ro

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente