29.8 C
New York City
joi, iunie 30, 2022
AcasăDivertismentFOTO: Ziua Poliției Române a fost marcată la Satu Mare printr-o serie...

FOTO: Ziua Poliției Române a fost marcată la Satu Mare printr-o serie de evenimente

Anual, la data de 25 martie, se serbează Ziua Poliției Române. Pentru a marca așa cum se cuvine această zi, Inspectoratul de Poliție Județean – IPJ Satu Mare a organizat o serie de evenimente pe tot parcursul săptămânii.

Primul eveniment a avut loc marți, 22 martie, la mall-ul din Satu Mare. Aici, sute de copii s-au bucurat din nou să interacționeze cu polițiștii, să le studieze cu atenție tehnica și armamentul, să afle câte puțin din secretele meseriei de polițist. Au fost prezenți în mijlocul copiilor polițiști din structurile rutiere, criminalistice, acțiuni speciale, prevenire și siguranță școlară.

În aceeași zi, la invitația polițiștilor de siguranță școlară, au fost invitați la Shopping City Satu Mare clasele câștigătoare ale fazei pe școală a concursului ,,Fără bullying în școala mea” desfășurat în cadrul proiectului cu același nume în 4 unități școlare din județ, respectiv Școala Gimnazială Octavian Goga (Satu Mare), Școala Gimnazială Vasile Lucaciu (Satu Mare), Școala Gimnazială nr. 1 Carei și Școala Gimnazială Călinești Oaș.

Peste 100 de participanți, elevi și cadre didactice, au primit diplome și premii, pentru a răsplăti munca și creativitatea acestora, manifestată prin transmiterea unui mesaj vizual (poster) și a unui clip video prin care să arate că bullyingul este o reală problemă, un comportament ce trebuie oprit și descurajat. Elevii clasei a VIII-a A ai Școlii Gimnaziale Vasile Lucaciu din Satu Mare, ne-a reprezentat județul la etapa națională a concursului.

Evenimentul fost destins de momentele muzicale oferite de Alexandra Olah și Moni Ivan.

Cupa Presei la TIR

Miercuri, 23 martie, la poligonul de tragere din Gelu a avut loc Cupa Presei la TIR, un eveniment care a reunit laolaltă reprezentanți din toate trusturile din media sătmăreană. După ce au tras la țintă, jurnaliștii au fost invitați la o sesiune de socializare și o porție gustoasă de mâncare de cartofi. Ziariștii sătmăreni au fost primiți cu o desoebită căldură de organizatori, respectivi conducerea Inspectoratului de Poliție Satu Mare.

Ziua Porților Deschise

Evenimentele dedicate Zilei Poliției Române organizate de polițiștii sătmăreni au continuat vineri, 25 martie a.c., de la ora 10.00. În parcarea din fața Catedralei Romano Catolice, sute de copiii, elevii și adulți, au vizitat standul Poliției unde au interacționat cu polițiștii sătmăreni, au studiat tehnica din dotare, armamentul și au aflat câte puțin și din secretele meseriei de polițist.

Totodată, persoanele interesate au putu afla informații privind înscrierea la școlile postliceale de agenți de poliție, respectiv Academia de Poliție.
Activitățile au avut o însemnătate aparte, în acest an împlinindu-se 200 de ani de la atestarea documentară a poliției române.

Felicitări echipei Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare pentru organizarea ca la carte a acestor evenimente menite să marcheze Ziua Poliției Române.

La mulți ani tuturor polițiștilor români!

GALERIE FOTO

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente