vineri, mai 31, 2024
AcasăLocaleNationaleGabriel Leș s-a întâlnit cu șeful apărării din Estonia

Gabriel Leș s-a întâlnit cu șeful apărării din Estonia

Ministrul Apărării Naționale, sătmăreanul Gabriel Leș, și șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, au avut marți, 4 aprilie, la sediul MApN, întrevederi cu șeful apărării din Estonia, generalul Riho Terras, aflat în vizită oficială în România.

Discuțiile dintre ministrul Apărării Naționale și generalul eston s-au concentrat pe teme legate de modalitățile de intensificare a cooperării militare bilaterale și în cadrul Alianței.

Ministrul român a exprimat apreciere pentru Centrul eston de Excelență în domeniul apărării cibernetice, cu un rol aparte în dezvoltarea conceptelor și mecanismelor de protecție împotriva amenințărilor manifestate în spațiul cibernetic, inclusiv prin găzduirea unor importante exerciții NATO în domeniu.

Cei doi șefi de stat major au discutat și subiecte referitoare la relațiile militare bilaterale și la perspectiva continuării acestora, derularea exercițiului de certificare a VJTF 17 (Forța de reacție rapidă a NATO) și la contribuțiile estonă și română la realizarea prezenței înaintate pe flancul estic al NATO (eFP – Enhanced forward presence și tFP-Tailored Forward Presence) cu cele trei componente – terestră, aeriană și navală. Partea română a prezentat o informare cu privire la stadiul operaționalizării Brigăzii Multinaționale pe teritoriul României, în cadrul măsurilor de implementare a deciziilor adoptate la Varșovia.

Generalul Ciucă a apreciat că, în actualul context de securitate, această vizită a constituit un bun prilej de consolidare și de promovare a relațiilor militare româno-estone.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente