marți, mai 28, 2024
AcasăsusGafa lui Ciolacu a supărat foc românii. Moldovenii se dezic de acesta: “Nu...

Gafa lui Ciolacu a supărat foc românii. Moldovenii se dezic de acesta: “Nu ne reprezintă!”

Declarația scandaloasă a lui Marcel Ciolacu, la adresa Moldovei, a stârnit o revoltă la nivel național, nu doar printre moldoveni.  Diferențierea pe criterii de apartenență la o provincie sau alta este un atac la unitatea națională și la istoria milenară a poporului român! Dacă moldovenii s-au simțit batjocoriți, nu departe de acest sentiment s-au situat și ardelenii și oltenii, căci astfel de comparații nu se fac, mai ales de la acest nivel. Dar se pare că pe Ciolacu l-a luat gura pe dinainte, trădând ceea ce crede cu adevărat despre moldoveni!

Însă această mentalitate nu este răspândită printre buzoieni, care deși fac parte din Muntenia, nu consideră a fi ceva jignitor să provii din Moldova. În general, buzoienii sunt oameni destoinici, harnici, pricepuți, cu tradiție în numeroase ramuri industriale, nu doar covrigari, cum li se spune pe nedrept. Au reacționat și numeroși buzoieni la jignirea făcută de Ciolacu la adresa Moldovei. Iată câteva dintre ele:

„Ce mentalitate medievală poate să aibă un prim-ministru!!! Este scandalos! Merg cu multă bucurie și emoție în concedii în frumoasa Moldovă! Iubesc Iașul și mănăstirile din Neamț. Este chiar o binecuvântare să trăiești în acele locuri! Rușine Marcel Ciolacu!, scrie Ioana din Buzău.”

Un alt buzoian se dezice total de Ciolacu:

„Ciolacu este mai mult bucureștean, nu are nicio treabă cu Buzăul! Aici nu se gândește așa! De când e pe cai mari a adoptat trăsături de cocalar! Cum să vorbești așa ceva?! Nu ne reprezintă!”

PSD riscă să se ducă în cap, tocmai în zona unde obținea cele mai multe voturi:

„Sper ca moldovenii să taxeze PSD la VOT pentru această mizerie! Cum să arunci cu lături într-o provincie istorică, doar pentru că te crezi tu un covrigar?! Păi, băi Marcelone, Buzăul tău față de Moldova este fix ca un covrig față de un cozonac pufos și înmiresmat!, scrie înfuriat un băcăuan.”

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente