Acasă Sport National Geta Popescu a devenit cea mai tânără alpinistă din lume care a...

Geta Popescu a devenit cea mai tânără alpinistă din lume care a escaladat Ojos del Salado (6.893 m)

dorgetapopescuDor Geta Popescu a devenit la vârsta de 12 ani și cinci luni cea mai tânără alpinistă din lume care a escaladat vulcanul Ojos del Salado (6.893 metri), se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

La 8 decembrie, la ora locală 12.40, alpinista Dor Geta Popescu a atins vârful celui mai înalt vulcan din lume, Ojos del Salado, de 6.893 de metri altitudine. Masivul, aflat în Anzii Cordilieri, în deșertul Atacama, la granița între Chile și Argentina, este cel mai înalt vulcan din America de Sud, dar și din Circuitului 7 Volcanoes, format din cel mai înalți vulcani de pe fiecare continent.

Dor Geta Popescu, membră a secției de performanță a Clubului Sportiv Montan Altitudine, a mai stabilit în acest an un record european de vârstă pe Elbrus și unul național pe Kilimanjaro.

„Sunt fericită că am reușit în condițiile dificile de altitudine, vânt, temperatură și ariditate ale lui Ojos del Salado. A fost cea mai lungă și dificilă expediție a mea de până acum și reușita mă motivează, mă face să mă simt specială și să mă pregătesc pentru noi ascensiuni de record”, a declarat sportiva.

Geta Popescu, sora alpinistei Crina Coco Popescu, are ca obiectiv finalizarea circuitelor 7 Volcanoes și 7 Summits (cel mai înalt vârf de pe fiecare continent) până la vârsta de 14 ani.

- Advertisment -

Cele mai populare

De ce ne îmbolnăvește stresul?

Stresul ne macină în fiecare zi şi ne îmbolnăveşte fără să ne dăm seama! Ne enervăm pentru că stăm mult în trafic,...

Ne mândrim cu ei!Antreprenori romani de top.Ediția 2020

Antreprenorii români care s-au remarcat în acest an plin de încercări și pentru comunitatea StartupCafe.ro. Iată o listă (incompletă, evident) de antreprenori...

BNR cere băncilor să modifice până pe 20 decembrie scoringul de acordare al creditelor

Potrivit unei scrisori trimise de BNR către băncile comerciale, acestea trebuie să îşi ajusteze scoringul pentru persoane fizice până pe 20 decembrie...

Animalele de companie vs oameni.Călătorii cu stampilă de vaccin

Guvernul britanic pregătește adoptarea ștampilelor de vaccin anti-COVID aplicate pe pașapoartele celor care acceptă să se inoculeze, pentru a putea călători.

Comentarii recente