Acasă Locale Internationale Grecia va trimite, Eurogrup noul plan de reforme

Grecia va trimite, Eurogrup noul plan de reforme

grecia_parlament_37444600

Grecia va trimite, marți dimineață, miniștrilor Finanțelor din zona euro planul de reforme, care va conține măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale și a corupției, precum și soluții de restructurare a sectorului bugetar și de reducere a birocrației, anunță un oficial guvernamental elen.

Eurogrup stabilise ca termen-limită luni seară pentru trimiterea de către Grecia a planului de reforme, o condiție esențială pentru prelungirea cu patru luni a programului de asistență financiară.

Oficialul guvernamental elen a precizat că Eurogrup a acceptat ca lista de reforme să fie trimisă marți. „Lista reformelor va fi trimisă miniștrilor Finanțelor din Eurogrup marți dimineață, iar o teleconferință va avea loc marți după-amiază”, a explicat oficialul grec, citat de Reuters.

Conform acestuia, lista va conține măsuri de abordare a „crizei umanitare” din Grecia, soluții pentru gestionarea arieratelor fiscale și a creditelor nerentabile, precum și încetarea măsurilor de sechestru impuse pentru credite ipotecare neonorate. În plus, vor fi prezentate măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale și a corupției, pentru contracararea traficului cu carburanți, soluții de restructurare în sectorul bugetar și pentru reducerea birocrației.

Zona euro și Atena au ajuns, vineri seara, la Bruxelles, la o înțelegere asupra prelungirii planului de asistență financiară destinată Greciei.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente