29.8 C
New York City
marți, iulie 5, 2022
AcasăLocaleStiri Satu MareGrevă în Primărie și Consiliu Județean

Grevă în Primărie și Consiliu Județean

greva

Membrii de sindicat ai Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație (FNSA) intră în grevă, marți, timp de o oră de la începutul programului de lucru, se arată într-un comunicat de presă emis de FNSA.

Potrivit comunicatului, membrii de sindicat ai FNSA vor intra în grevă, marți, timp de o oră de la începutul programului, ca urmare a declanșării de către FNSA a conflictului colectiv de muncă și a faptului că în cadrul întâlnirii de săptămâna trecută cu ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, nu s-a ajuns la un consens în cadrul procedurii de conciliere.

Sindicaliștii FNSA susțin că salariații din administrația publică locală din România sunt cea mai slab plătită și discriminată categorie de salariați din sistemul bugetar, majoritatea având venituri salariale brute apropiate ca valoare sau egale cu salariul minim burt pe economie (1.250 de lei pe lună).

„Prin adoptarea OUG nr. 20/2016 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare, personalul care își desfășoară activitatea în consiliile județene și primăriile de pe întreg teritoriul țării a fost vădit discriminat în raport cu angajații din administrația centrală (care au beneficiat de creșteri salariale de până la 70%)”, se arată în comunicat.

Sindicaliștii FNSA doresc majorarea salariilor de bază ale funcționarilor publici și ale personalului din administrația publică locală cu 25% și acordarea normei de hrană pentru toți salariații, acolo unde resursele bugetare permit acest lucru, eliminându-se astfel discriminările dintre cei care primesc și cei care nu primesc acest drept.

Totodată, sindicaliștii vor ca salariații din administrația publică locală să beneficieze de vouchere de vacanță, iar Articolul 3^1 (4) din OUG nr. 20/2016 să fie eliminat în totalitate. Acesta prevede că „la stabilirea salariului de bază/indemnizației de încadrare la nivel maxim aferent funcției, grad/treaptă, gradație, vechime în funcție/specialitate din cadrul instituției sau autorității publice respective, se iau în calcul majorările salariilor de bază ale personalului care beneficiază de prevederile Legii nr. 490/2004 privind stimularea financiară a personalului care gestionează fonduri comunitare, cu modificările și completările ulterioare, precum și drepturile bănești incluse în salariul de bază potrivit prevederilor art 14 din Legea nr. 285/2010 privind salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fonduri publice, numai pentru personalul care intră sub incidența celor două acte normative.”

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente