Acasă Educatie&Cultura Grupul vocal „Fete Horitoare” din Carei a castigat Trofeul „Dantu Manantailor”

Grupul vocal „Fete Horitoare” din Carei a castigat Trofeul „Dantu Manantailor”

fetehoritoareLa cea de a doua ediţie a concrusului de folclor pentru copii, Grupul vocal „Fete Horitoare” din Carei a câştigat Trofeul „Danţu Mânânţăilor” 

Sâmbătă, 24 noiembrie, la sediul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare a avut loc cea de a doua ediţie a Festivalului – concurs, „Danţu Mânânţăilor”.Dacă la prima ediţie au participat aproximativ 100 de concurenţi, iată că la cea de a doua ediţie s-au înscris aproape 600 de participanţi din intreg judeţul, fapt care demonstrează interesul tot mai mare pe care dăscălimea sătmăreană îl are pentru educarea tinerei generaţii în respectul şi dragostea faţă de valorile primordiale ale identităţii noastre naţionale.

După cum spunea şi directorul instituţiei organizatoare, Felician Pop, acest nesperat aflux de concurenţi a creat mici probleme de organizare dar a concluzionat că orice instituţie de cultură trebuie să fie fericită atunci când este supusă unei astfel de splendide „invazii” de copii care iubesc folclorul.

La deschidere au participat domnul ministru al Trnaporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi şi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef,  care i-au felicitat pe organizatori, profesori îndrumători şi pe concurenţi pentru realizarea acestei frumoase manifestări culturale.De fapt, Consiliul Judeţean este instituţia care şi-a asumat din punct de vedere financiar susţinerea acestui festival.

Juriul, format din personalităţi ale vieţii noastre culturale a fost alăctuit din: solista de muzică populară, Maria Carmen Sas, preşedintele juriului şi principalul artizan al ediţiei din acest an a festivalului, conducătoare a Ansamblului folcloric de copii, „Cununiţa năzdrăvană”, solista de muzică populară din Oaş, Maria Petca Poptean, prof. Vasile Chiorean din partea Şcolii de Arte, conducător al Ansamblului folcloric „Doina Codrului”, prof. Crina Leş Câcău, inspector pe probleme extracurriculare la Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Dr. Liuba Horvat din partea Muzeului Judeţean Satu Mare.

Pe rând, pe scena sălii de festivităţi a Centrului de Creaţie au evoluat formaţii artistice de copii din judeţ, formaţii de dansuri, grupuri vocale, instrumentişti şi solişti vocali.Au participat formaţii şi interpreţi din Satu Mare, Carei, Corund, Homoroade, Lipău, Călineşti Oaş, Negreşti Oaş, Porumbeşti, Turulung, Medieşu Aurit, Moftinu Mare, Sânmiclăuş, etc.

În condiţiile în care numărul concurenţilor a fost atât de mare, misiunea juriului a devenit extrem de dificilă, cu atât mai mult cu cât nivelul valoric general al participanţilor a fost unul foarte ridicat.

Marele Premiu a fost adjudecat de Grupul vocal „Fete horitoare” al Clubului Elevilor din Carei, instruit de prof. Dumitru Iederan.

Premiile s-au acordat pe categorii, clasele primare şi gimnaziu, diferenţiate pe genuri interpretative.

A fost o superbă zi de spectacol folcloric oferit de cei mai talentaţi copii din judeţul nostru.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente