luni, aprilie 15, 2024
AcasăsusHalep dă în judecată compania producătoare a suplimentului alimentar care a fost...

Halep dă în judecată compania producătoare a suplimentului alimentar care a fost contaminat

Simona Halep, fost număr unu mondial, dă în judecată compania canadiană care a produs un supliment alimentar despre care ea crede că a dus la suspendarea sa pentru patru ani pentru dopaj.

Halep solicită daune de peste 10 milioane de dolari de la Quantum Nutrition, care operează sub numele de Schinoussa Superfoods, după ce a fost testată pozitiv la U.S. Open 2022 pentru Roxadustat, un medicament folosit de persoanele cu anemie, potrivit Reuters.

Roxadustat se află pe lista substanțelor interzise a Agenției Mondiale Antidoping, deoarece poate crește hemoglobina și producția de globule roșii, crescând rezistența.

Halep, în vârstă de 32 de ani, a declarat că a folosit suplimente Schinoussa în timpul turneului Flushing Meadows din 2022 și că Keto MCT-ul pe care l-a luat a fost contaminat cu Roxadustat, care nu era menționat pe etichetă.

Dubla campioană de Grand Slam a spus că nu a folosit niciodată substanțe interzise și că neglijența Quantum și afirmațiile false că suplimentul său era legal i-au afectat cariera și i-au cauzat umilință.

Halep solicită și daune punitive. Ea a dat în judecată compania canadiană într-un tribunal de stat din New York, în Manhattan.

Quantum, cu sediul în Scarborough, Ontario, nu a comentat însă acest aspect.

Fondatorul companiei a declarat pentru ziarul canadian The Globe and Mail în octombrie că Halep caută un țap ispășitor.

Halep a făcut apel împotriva suspendării de patru ani impuse în septembrie 2023 de un tribunal al Agenției Internaționale pentru Integritate în Tenis.

În timp ce a fost de acord că Halep nu știa că suplimentul ar fi putut conține Roxadustat, tribunalul a spus că contaminarea nu ar fi putut explica cât de mult din medicament a fost găsit în proba de urină din 29 august 2022.

Halep a făcut apel împotriva acelei hotărâri, săptămâna trecută, în fața Curții de Arbitraj pentru Sport din Lausanne, Elveția.

Cred cu adevărat că adevărul va ieși la iveală și că ziua de a fi pe teren va fi aproape„, a declarat Halep reporterilor la audierile de la Lausanne.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente