sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăLocaleHotelul Sport revine în administrarea Primăriei Satu Mare

Hotelul Sport revine în administrarea Primăriei Satu Mare

După 5 ani de demersuri făcute de Primăria Satu Mare, Guvernul a adoptat joi o hotărâre prin care Hotelul Sport a trecut de la Ministerul Sportului la Primăria Satu Mare.

Iată că ministrul sportului, Edurad Novak, și-a luat în serios angajamentul făcut în timpul vizitei la Satu Mare iar joi a anunțat că obiectivul a fost transferat în administrarea Primăriei Municipiului Satu Mare.

„Încă un pas în direcția descentralizării, unul dintre obiectivele principale pe care mi le-am asumat la începutul mandatului!

Urmare a demersurilor pe care le-am făcut la nivelul ministerului și a Hotărârii de Guvern de joi, Hotelul “Sport” din Satu Mare va merge către autoritățile locale. Venim astfel în sprijinul necesităților de la acel nivel și oferim un viitor acestui imobil, aflat de multă vreme în paragină. Acest hotel a servit mulți ani sportul, însă, din păcate, de câțiva ani buni se află într-o stare deplorabilă, lucru care se va schimba de aici înainte. Prin implicarea activă a autorităților locale din Satu Mare, care au dorința, resursele și pârghiile necesare, el va fi reabilitat și redat circuitului firesc de funcționare”, a transmis pe Facebook ministrul Sportului Edurad Novak.

Practic, ce nu a putut realiza fostul ministru al Sportului, sătmăreanca Ioana Bran, a realizat pentru sătmăreni ministrul Novak. La acest aspect făcând trimitere și reprezentanții Primăriei, în mesajul postat pe Facebook.

„Chiar dacă printre miniștrii Sportului din ultimii 5 ani a fost inclusiv un ministru din Satu Mare, social democrata Ioana Bran, singurul care a reușit să ducă la bun sfârșit acest demers este actualul ministru Eduard Novak”, a transmis Primăria Satu Mare.


„Am avut o întrevedere cu primarul municipiului Satu Mare, domnul Kereskenyi Gabor, alături de parlamentarii UDMR de Satu Mare, Lorand Turos, Magyar Lorand şi Nagy Szabolcs. Ca reprezentanţi ai sătmărenilor, distinşii mei invitaţi au venit cu o serie de teme de mare interes pentru comunitatea locală, solicitându-mi sprijinul instituţional. Temele de discuţie au vizat descentralizarea Direcţiilor Judeţene pentru Sport şi Tineret, dar şi reînfiinţarea, la Satu Mare, a Centrului de Excelenţă pentru Scrimă. De asemenea, transferul Hotelului Sport, aflat într-o avansată stare de degradare, către Primăria Satu Mare, pentru a fi reabilitat şi redat sportivilor, a fost un alt subiect dezbătut, pe care îl vom analiza la nivelul ministerului pentru identificarea soluţiilor optime”, se arată în mesajul ministrului postat la acea vreme pe contul personal de Facebook.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente