vineri, aprilie 12, 2024
AcasăsusIată pensionarii care nu trebuie să plătească niciun ban la factura de...

Iată pensionarii care nu trebuie să plătească niciun ban la factura de încălzire.

Ministrul Muncii dă asigurări persoanelor vulnerabile că sprijinul de la stat va continua. Astfel, oamenii nu trebuie să îşi facă griji pentru plata facturilor la energie.

Conform anunțului făcut de Ministerul Muncii, până la data de 1 martie 2024, pensionarii și persoanele cu venituri reduse beneficiază de o schemă de compensare a facturii la încălzire, care poate fi ajustată chiar și cu 100% în funcție de nivelul veniturilor lor.

Acest lucru se aplică și persoanelor care au depus cereri în 2023 și au depășit plafonul de acordare datorită indexării cu 13,8% a pensiei.

Drepturile de ajutor de încălzire acordate în toamna lui 2023, inclusiv pentru cei care utilizează material lemnos, vor fi menținute în plată în primăvara lui 2024. Cererile soluționate în toamna anului 2023, în special cele referitoare la sumele acordate pentru achiziționarea de material lemnos, se mențin în plată în aceleași condiții și în primăvara anului 2024.

Noile criterii de acordare a ajutorului de încălzire și a suplimentului pentru energie, prevăzute de Legea privind Venitul Minim de Incluziune (VMI), se aplică doar pentru solicitanții care au depus cereri de acordare a ajutorului de încălzire și a suplimentului pentru energie după data de 1 ianuarie 2024.

Această decizie a fost luată pentru a asigura că majorarea cu 13,8% a punctului de pensie, aplicată de la începutul anului, nu afectează drepturile de ajutor pentru încălzire deja stabilite și/sau plătite, în special pentru cei care se încălzesc cu lemne și/sau alte materiale solide ori petroliere.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente