vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareImigrant prins la Vama Petea

Imigrant prins la Vama Petea

Polițiștii de frontieră sătmăreni au depistat un migrant albanez, solicitant de azil, care intenționa să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, cu scopul de a ajunge în spațiul Schengen.

 Sâmbătă, 4 martie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare au declanșat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în zona de responsabilitate.

Astfel, un echipaj a observat în jurul orei 18.00, pe raza localității Oar, jud. Satu Mare, o persoană de sex masculin care se îndrepta spre frontiera cu Ungaria.

Polițiștii de frontieră au procedat la retinerea bărbatului și conducerea acestuia la sediul sectorului pentru demararea procedurilor legale.

În cadrul primelor cercetări s-a constatat că acesta este cetățean albanez, Artan G, în vârstă de 43 ani, solicitant azil în România.

Persoana în cauză a declarat că intenționa să treacă ilegal frontiera de stat în Ungaria și a recurs la această metodă deoarece avea interdicție de a intra în spațiul Schengen.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că bărbatul a mai fost depistat de polițiștii de frontieră în timp ce încerca să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria,  în data de 27 februarie a.c.

În cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cetățeanul albanez a fost predat Centrului Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil – Maramureș, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente