miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăSanatateImunitatea la copii,toamna

Imunitatea la copii,toamna

Imunitatea se dezvoltă în timp, prin urmare, cu cât suntem mai expuși factorilor de mediu, cu atât sistemul nostru imunitar se dezvoltă mai bine. Pentru copii, mediul înconjurător este nou, în continuă descoperire, dar cu timpul, sistemul lor imunitar se dezvoltă și crește.

Potrivit specialiștilor, există numeroase modalități prin care părinții pot întări sistemul imunitar al copilului lor. Imunitatea se dezvoltă în timp, prin urmare, cu cât suntem mai expuși factorilor de mediu, cu atât sistemul nostru imunitar se dezvoltă mai bine. Pentru copii, mediul înconjurător este nou, în continuă descoperire, dar cu timpul, sistemul lor imunitar se dezvoltă și crește.

Astfel, specialiștii recomandă opt modalități cheie pentru a reduce riscul de răceală și de infecții virale și bacteriene la copii, mai ales în această perioadă, când se știe că există un risc mai mare de infecții respiratorii. 

Primul pas este alăptarea, care reprezintă o modalitate importantă prin care copilul poate să dezvolte un sistem imunitar puternic. În timpul alăptării, mama transferă copilului din propria imunitate, susțin specialiștii. Laptele matern este bogat în nutrienți unici, care servesc numeroase scopuri în dezvoltarea optimă a celui mic, așadar, dacă ești proaspătă mămică, este bine să ai în vedere acest aspect. 

Oferiți-le copiilor un regim alimentar sănătos. Părinții trebuie să le asigure copiilor un regim alimentar echilibrat, cu multe fructe și legume. Acestea conțin antioxidanți, vitamine și minerale esențiale pentru clădirea sistemului imunitar și dezvoltarea corectă a organismului.

Suplimentele alimentare pot fi oferite atât pentru tratarea deficitelor de vitamine sau de minerale, cât și pentru efectele benefice pe care nutrienții din alimente le au asupra sănătății organismului. De pildă, acizii grași de tip Omega 3 combat procesele inflamatorii din corp și susțin activitatea sistemului imunitar al copilului. Dacă cel mic nu poate înghiți tabletele de ulei de pește (acestea sunt, de obicei, destul de mari), poți opta pentru suplimente sub formă de capsule moi, care pot fi mărunțite și încorporate în hrana oferită celui mic. O alternativă de asemenea bună este uleiul de pește lichid, care poate fi administrat cu lingurița. Atenție, însă, la gustul produsului – te poți orienta după un produs aromat, care să ascundă gustul original al uleiului de pește, ce îl poate face pe micuț să refuze suplimentul.

Copiii au nevoie de somn suficient. Dacă nu se odihnesc așa cum trebuie, organismul își pierde mecanismele de apărare naturale și se vindecă mai greu în urma bolilor.

Activitatea fizică este, la rândul său, foarte importantă. Exercițiile fizice contribuie la o circulație a sângelui mai bună, ceea ce va duce la o funcționare mai bună a plămânilor și a inimii, fapt care crește imunitatea, susțin specialiștii. 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente