duminică, mai 26, 2024
AcasăLocaleÎn acest sfărșit de săptămână, 40 de olandezi au vizitat Medieșul Aurit

În acest sfărșit de săptămână, 40 de olandezi au vizitat Medieșul Aurit

olandeziÎn acest sfârșt de săptămână un grup de aproximativ 40 de olandezi, pensionari, membri  ai unui mare club de rulote din țara lor, au venit în românia într-o expediție. Anual se întâlnesc, stabilesc un traseu pe care îl vor parcurge pe întreg teritoriul României. Mulți dintre ei, cu ocazia acestor expediții se întâlnesc față în față pentru prima dată.

Prima oprire a fost la noi în județ, la Complexul Zetea din Medieșul Aurit. Unii dintre ei sunt pentru prima dată, alții vin de peste 5 ani, anual la Medieș.

După primirea oficială, primarul Silviu Zetea le-a  făcut un tur al comunei aratându-le vechiul castel, cuptoarele dacice și multe altele.

Turiștii au rămas foarte impresionați de trecutul istoric al comunei și de modul cum s-au păstrat urmele vechii civilizații, „stau și mă uit la acest castel, parcă mă transpun în urmă cu un secol, îmi imaginez ce viață era aici,” a declarat Fred Halnyc, turist.

Spre lăsarea serii, turiștii s-au putut delecta cu programele culturale oferite se artiștii sătmăreni.

George Negrea și Petrică Zele, au oferit un regal de muzică folk românească dar și înternațonală cum ar fi: Katyusha, Hava Nagila și multe altele, turiștilor.

La fel și artiștii de muzică populară, Petrică Mureșan și Ionela Toma, acompaniați de Marius Chiș la clapă și Laurențiu Chiș la vioară, le-au oferit un deosebit moment de muzică populară. Petrecerea s-a întins până spre miezul nopții. Sâmbătă dimineață, olandezii au pornit la drum continîndu-și excursia prin România, ei urmând să se întoarcă acasă doar la începutul iernii.george-negrea (3)petrica-muresanmediesul-aurit

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente