Acasă Economico-social National IN "COMPANIA" VIRUSULUI A DOUA OARA

IN „COMPANIA” VIRUSULUI A DOUA OARA

 

Pacienții care au ieșit din nou pozitiv la testele pentru noul coronavirus după ce s-au însănătoșit în urma primei manifestări a bolii par să fie mult mai puțin infecțioși a doua oară, au informat miercuri autoritățile din Coreea de Sud .

In timp ce trendul cazurilor noi apărute în această țară rămâne unul descendent , Centrul coreean pentru controlul și prevenirea bolilor (KCDC) a început să investigheze numărul tot mai mare de oameni depistați din nou pozitiv cu coronavirus după ce au fost declarați vindecați.

Peste 180 de astfel de cazuri au fost raportate în Coreea de Sud, dar la niciunul dintre ele nu s-a constatat că ar mai fi infectat pe altcineva.
Autoritățile medicale din Coreea de Sud au efectuat inițial teste bazate pe reacţia de polimerizare în lanţ (polymerase chain reaction – PCR) pentru cazurile suspecte.

Dar, investigându-i pe cei care par să sufere de o recidivă după ce s-au însănătoșit deja de Covid-19, KCDC prelevă culturi ale virusului, un proces ce durează mai mult de două săptămâni până se obțin rezultate sigure.
Până în prezent, teste pe culturi sunt în desfășurare pentru 39 de cazuri, dar toate cele șase finalizate până acum au fost negative.
„Asta înseamnă că virusul în cazurile de recidivă au infecțiozitate puțină sau deloc”, a explicat directorul KCDC, Jeong Eun-kyeong.

Bilanțul deceselor în această țară e de 238.

După ce s-a confruntat cu prima mare contagiune de coronavirus din afara Chinei, Coreea de Sud a reușit în mare să țină sub control epidemia, fără perturbări majore, mulțumită unei campanii masive de testare și de depistare a contacților.

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente