Acasă Economico-social National IN "COMPANIA" VIRUSULUI A DOUA OARA

IN „COMPANIA” VIRUSULUI A DOUA OARA

 

Pacienții care au ieșit din nou pozitiv la testele pentru noul coronavirus după ce s-au însănătoșit în urma primei manifestări a bolii par să fie mult mai puțin infecțioși a doua oară, au informat miercuri autoritățile din Coreea de Sud .

In timp ce trendul cazurilor noi apărute în această țară rămâne unul descendent , Centrul coreean pentru controlul și prevenirea bolilor (KCDC) a început să investigheze numărul tot mai mare de oameni depistați din nou pozitiv cu coronavirus după ce au fost declarați vindecați.

Peste 180 de astfel de cazuri au fost raportate în Coreea de Sud, dar la niciunul dintre ele nu s-a constatat că ar mai fi infectat pe altcineva.
Autoritățile medicale din Coreea de Sud au efectuat inițial teste bazate pe reacţia de polimerizare în lanţ (polymerase chain reaction – PCR) pentru cazurile suspecte.

Dar, investigându-i pe cei care par să sufere de o recidivă după ce s-au însănătoșit deja de Covid-19, KCDC prelevă culturi ale virusului, un proces ce durează mai mult de două săptămâni până se obțin rezultate sigure.
Până în prezent, teste pe culturi sunt în desfășurare pentru 39 de cazuri, dar toate cele șase finalizate până acum au fost negative.
„Asta înseamnă că virusul în cazurile de recidivă au infecțiozitate puțină sau deloc”, a explicat directorul KCDC, Jeong Eun-kyeong.

Bilanțul deceselor în această țară e de 238.

După ce s-a confruntat cu prima mare contagiune de coronavirus din afara Chinei, Coreea de Sud a reușit în mare să țină sub control epidemia, fără perturbări majore, mulțumită unei campanii masive de testare și de depistare a contacților.

- Advertisment -

Cele mai populare

Drapelul României, arborat la 2.519 metri altitudine.La multi ani români!

Drapelul României a fost arborat, de Ziua Naţională, pe vârful Parângul Mare, la 2.519 metri altitudine, unul dintre cele mai înalte din...

Ceremonie restrânsă de 1 Decembrie

Cu ocazia Zilei Naţionale, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea...

Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat

Un interviu acordat jurnalului ortodox “Drumul Emausului” de ziaristul grec George Alexandrou, autorul uneia dintre cele mai vaste monografii dedicate Sfântului Apostol Andrei, ne...

Sfârșitul unei campanii sfârșite!

Ne aflăm înspre finalul unei campanii electorale, cum n-am mai avut niciodată. Rigorile pandemice au limitat aria acțiunilor...

Comentarii recente