sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocaleNationaleIn curand tichetele de masă si în format electronic

In curand tichetele de masă si în format electronic

Camera Deputaților a adoptat marți propunerea legislativă privind modificarea și completarea Legii nr.142/1998 privind acordarea tichetelor de masă în format electronic. Deputații au adoptat proiectul legislativ cu 252 de voturi ‘pentru’, 41 de abțineri și trei voturi ‘împotrivă’. Potrivit actului normativ, tichetele de masă sunt emise fie pe suport de hârtie, fie pe suport electronic și sunt destinate exclusiv alocației individuale de hrană reglementată de prezenta lege și suportate integral pe costuri de angajator. Tichetele de masă electronice nu permit efectuarea de operațiuni de retragere de numerar și vor putea fi alimentate exclusiv cu valoarea nominală a tichetelor de masă acordate de către angajator.

Propunerea legislativă mai prevede debitarea sumelor corespunzătoare produselor alimentare solicitate de salariat în cazul tichetelor de masă în format electronic la valoarea produselor respective, și nu la multiplul valorii unui tichet de masă. În plus, se renunță la limita de două tichete pe zi pe care angajații aveau voie sa le folosească până acum. Valoarea tichetelor de masă pe suport electronic este transferată lunar salariaților în ultima decadă a fiecărei luni pentru luna următoare, de către unitatea emitentă de tichete de masă pe suport electronic, corespunzător numărului de zile lucrătoare din luna pentru care se face transferul, conform contractului încheiat de unitatea emitentă cu angajatorul.

Tichetele de masă pe suport electronic pot fi utilizate doar în unități de alimentație publică, magazine alimentare, cantine-restaurant, bufete care au încheiat contracte de prestare a serviciilor reglementate de prezenta lege cu unitățile emitente de tichete de masă pe suport electronic și trebuie să permită utilizarea, în mod exclusiv, în scopul folosirii alocației individuale de hrană.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente