sâmbătă, aprilie 1, 2023
AcasăSanatateÎn județul Satu Mare continuă campania de prevenire a cancerului de col...

În județul Satu Mare continuă campania de prevenire a cancerului de col uterin

Organizația Femeilor Liberale – OFL Satu Mare continuă campania de prevenire a cancerului de col uterin cu sprijinul clinicii Gynoprax și împreună cu medicii ginecologi: dr.Codruț Leah și dr.Ștefania Ghetină.

Această echipă a facilitat accesul rapid și gratuit a tuturor doritoarelor de testare, echipa deplasându-se până în prezent în localitățiile: Batarci, Botiz, Supur, Acâș, Medieșu Aurit, Compania Alu Menziken, urmând ca în perioada următoare caravana să ajungă în localitățile: Tarna Mare – în data de 25.02.2023; Călinești Oaș – în data de 28.02.2023; Doba – în data de 11.03.2023 și în Vetis în data de 25.03.2023.

„În octombrie 2022 am demarat campania cu optimism iar obiectivul principal a fost acela de a realiza un traseu bine stabilit și standardizat al femeilor din grupa de vârstă la risc (25 – 64 ani), doritoare de testare gratuită la nivelul Județului Satu Mare .

În cele două luni de promovare și implementare a programului, în cadrul clinicii Gynoprax au fost efectuate 1695 de testari cu 131 cazuri pozitive. În urma depistării s-au luat măsuri prin îndrumare de specialitate pentru asigurarea accesului la tratament.

Prezența femeilor la testare, tot mai ridicată, ne arată interesul acestora pentru propria lor sănătate și nevoia de a găsi soluții pentru a le asigura accesul la servicii medicale de încredere”, transmite Alina Ristea, preșdinta OFL Satu Mare și coordonatoarea campaniei.

Pe lângă testare, campania a oferit și o latură educativă aducându-le beneficiarilor la cunoștință că testarea periodică, în intervale regulate, este obligatorie în prevenirea și depistarea timpurie a oricăror probleme de natură oncologică.

„Alături de medici și personal medical, am ajuns în diverse localități ale județului Satu Mare. Am întâlnit oameni minunați care au permis facilitarea acestor testări în locuri special amenajate, personal dedicat prin muncă și dragoste în activitatea zilnică, profesioniști, empatici și asta mă determină să continui acest proiect pentru a ajunge în cât mai multe localități ale județului Satu Mare pentru a favoriza accesul la recoltare a tuturor celor care doresc testarea (Babeș – Papanicolau și/sau HPV)”, mai spune Alina Ristea, preșdinta OFL Satu Mare și coordonatoarea campaniei.

Amintim că testările se pot face în continuare și în incinta Clinicii Gynoprax din municipiul Satu Mare si Carei, pe bază de programare la numerele de telefon: Gynoprax Satu Mare – 0770 367 505 și Carei – 0745262630. Doamnele vor fi primite la unitatea medicală conform programării, înregistrarea făcânduse pe baza actului de identitate.

Fotografii realizate în localitățile în care au avut loc testări.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente