Acasă Educatie&Cultura In memoriam Deak Endre

In memoriam Deak Endre

deak endreLuni 17 iunie, se împlinește un an de la trecerea în neființă a profesorului Deak Endre, personalitate marcantă a vieții culturale din țara noastră. Cu acestă ocazie, Direcția de Cultură Carei îi invită pe toți cei care l-au cunoscut, la Cimitirul Reformat la ora 11.00, pentru a păstra un moment de reculegere în memoria acestuia.

Născut pe 24 decembrie 1952 la Târgu Mureș, Deak Endre a absolvit Conservatorul „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca în 1977. La inițiativa lui Karacsonyi Peter ajunge în 1975 la Carei, unde devine membru de bază al formației Castelanii, după care va conduce și Corul Cadrelor Didactice. În 1977 a pus bazele Ansamblului Collegium, care devine în timp unul dintre cele mai apreciate grupuri de muzică veche din țară.

A participat la nenumărate festivaluri și concerte, a fost distins cu numeroase premii și a publicat zeci de articole în presa de specialitate din țară și din străinătate. Profesorul Deak Endre s-a stins din viață la 59 de ani.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente