duminică, iulie 21, 2024
AcasăReligieÎn prima zi din an, Preasfințitul Timotei a slujit la Mănăstirea din...

În prima zi din an, Preasfințitul Timotei a slujit la Mănăstirea din Bixad

În prima zi a a noului an, duminică, 1 ianuarie 2023, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Bixad, Protopopiatul Oaș, județul Satu Mare, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Conform rânduielii tipiconale, a fost săvârșită Sfânta Liturghie a Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, slujbă care se oficiază de 10 ori în decursul anului, iar la finalul Sfintei Liturghii a fost oficiată Slujba Tedeumului rânduită pentru Anul Nou.

Soborul slujitor a fost alcătuit din cei doi părinți slujitori ai lăcașului monahal: Protos. Calinic și Ierom. Vasile Ardelean, Protos. Emanuel de la Mănăstirea Scărișoara Nouă – care a fost numit să slujească în perioada sfintelor sărbători la Mănăstirea Bixad, Pr. Dacian Chira, suljitor pe seama paraclisului din incinta Spitalului Orășenesc din Negrești-Oaș, Arhid. Dumitru Botiș, inspector social eparhial, Arhid. Gherasim Nap și Diac. Ioan Onuț Păcurar, referent secretariat.

Răspunsurile la strană au fost date de către un grup de teologi iar la Chinonic a cântat doamna preoteasă Ioana Botiș.

În rândul credincioșilor amintim prezența domnului Ioan Tibil, membru în Adunarea Eparhială a Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Amintim faptul că din încredințarea Preasfințitului Părinte Episcop Iustin, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul are și calitatea de stareț al mănăstirii.

Sursa: Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente