sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăEconomico-socialLocale smÎn urma perchezițiilor polițiștii au găsit arme deținute ilegal

În urma perchezițiilor polițiștii au găsit arme deținute ilegal

În urma unor percheziții domiciliare efectuate în județele Satu Mare, au fost descoperite arme neletale, deținute ilegal, un arc profesional cu 23 de săgeți, cuțite de vânătoare și mai multe trofee de vânat.

Ce spun polițiștii:

,,La data de 14 septembrie, polițiștii Biroului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, au efectuat trei percheziții domiciliare, în județele Sălaj și Satu Mare, în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea cercetărilor, un pistol și trei arme neletale lungi de tir sportiv, deținute ilegal, precum și un arc profesional cu 23 de săgeți și trei cuțite de vânătoare.

De asemenea, au mai fost descoperite și indisponibilizate 4.600 de elemente de muniție aferente armelor, deținute ilegal și șapte trofee de vânat, care urmează a fi supuse expertizării.

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, pentru documentarea întregii activități infracționale a celor în cauză.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului Criminalistic și al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente