Acasă Locale Stiri Satu Mare Incendiu în Ambud

Incendiu în Ambud

În ziua de 14.02.2015, la ora 05.33, I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o anexă gospodărească, din localitatea Ambud.
La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.
Pompierii au constatat că ardeau anexele gospodărești, respectiv, sera, șura și șopronul, cu pericol de propagare la grajd și întrega casă de locuit.
Datorită incendiului, care se manifesta cu repeziciune, s-a cerut în sprijin, încă o autospecială de stingere, din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare.
Au ars și s-au distrus : elementele lemnoase din construcțiile serei și a șurei, aproximativ : 300 baloți de paie și , o tonă de porumb.
Cauza probabilă a incendiului, a fost, jar, căzut sau purtat de vânt, de la o sobă, fără acumulare de căldură, situată în sera gospodăriei.
Din fericire, nu au existat persoane rănite.
Incendiul a fost lichidat, datorită operativității pompierilor, la ora 10.20.
Pentru evitarea evenimentelor nedorite, reamintim cetățenilor care utilizează pentru încălzirea locuințelor sau a spațiilor anexe, centrale termice pe lemn, ori mijloace de încălzire având ca sursă combustibilă lemnul să ia următoarele măsuri specifice de prevenire a incendiilor:

– verificarea stării de funcționare a aparatelor și mijloacelor de încălzire pe lemn;
– înlăturarea materialelor combustibile din apropierea imediată a sobei;
– verificarea, repararea, izolarea termică și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului de depunerile de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente