Acasă Locale Stiri Satu Mare Incendiu la un apartament din Satu Mare

Incendiu la un apartament din Satu Mare

În această dimineață, în jurul orei 06:00, ISU Satu Mare a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament dintr-un imobil de pe strada Decebal din municipiul Satu Mare. Din informațiile primite prin apel la numărul 112, în interiorul locuinței ar fi fost surprinse două persoane.

Pompierii s-au deplasat rapid la adresa indicată, cu două autospeciale de stingere și două ambulanțe SMURD, dintre care una cu echipaj de terapie intensivă mobilă și una cu echipaj de prim ajutor.

La sosirea forțelor profesioniste, incendiul se manifesta într-una dintre camere degajând o cantitate mare de fum. Pentru a ajunge la încăperea în care se aflau proprietarii, pompierii au fost nevoiți să treacă prin încăperea incendiată. Cele două persoane, mama și fiul acesteia, care suferă de o semiparalizie, au fost scoși în siguranță în afara apartamentului și predați echipajelor SMURD. Aceștia erau în stare de conștiență și cooperanți. După acordarea primelor îngrijiri medicale la fața locului, cele două victime au fost transportate la UPU Satu Mare pentru continuarea investigațiilor medicale.

Pompierii au reușit lichidarea rapidă a tuturor focarelor, astfel că incendiul nu s-a extins și la restul apartamentului. Concomitent cu intervenția pentru localizarea și stingerea incendiului, pompierii au procedat la verificarea întregului imobil pentru a se asigura că nici o persoană nu a fost intoxicată cu fum. Din fericire, nu au fost înregistrate alte victime.

Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric, în apartament fiind găsite multiple improvizaţii la instalația electrică.

În urma evenimentului au ars și s-au degradat aparatură electrocasnică și bunuri combustibile (mobilier, textile) din camera incendiată.

Prezența de spirit a proprietarei, care a închis ușa camerei incendiate și a ieșit rapid la geamul altei încăperi pentru a solicita ajutor a contribuit mult la scurtarea timpului de intervenție și la limitarea pagubelor.

- Advertisment -

Cele mai populare

De ce ne îmbolnăvește stresul?

Stresul ne macină în fiecare zi şi ne îmbolnăveşte fără să ne dăm seama! Ne enervăm pentru că stăm mult în trafic,...

Ne mândrim cu ei!Antreprenori romani de top.Ediția 2020

Antreprenorii români care s-au remarcat în acest an plin de încercări și pentru comunitatea StartupCafe.ro. Iată o listă (incompletă, evident) de antreprenori...

BNR cere băncilor să modifice până pe 20 decembrie scoringul de acordare al creditelor

Potrivit unei scrisori trimise de BNR către băncile comerciale, acestea trebuie să îşi ajusteze scoringul pentru persoane fizice până pe 20 decembrie...

Animalele de companie vs oameni.Călătorii cu stampilă de vaccin

Guvernul britanic pregătește adoptarea ștampilelor de vaccin anti-COVID aplicate pe pașapoartele celor care acceptă să se inoculeze, pentru a putea călători.

Comentarii recente