Acasă Locale Începand cu data de 12.08.2013 se modifica taxa de obtinere a pasaportului...

Începand cu data de 12.08.2013 se modifica taxa de obtinere a pasaportului

Începând cu data de 12.08.2013 vor intra în vigoare prevederile Legii 175/06.06.2013 pentru modificarea și completarea Legii nr. 248/2005, în sensul schimbării vârstei de amprentare a minorului de la 6 ani la 12 ani, implicit și a valabilității pașaportului.

Astfel taxele încasate vor fi diferențiate după cum urmează:

pentru persoanele care nu au împlinit vârsta de 12 ani, Pașaportul Electronic Simplu va avea valabilitatea de 3 ani, iar cuantumul taxei va fi de 244,00 lei (inclus TVA);

pentru persoanele cu vârstă de peste 12 ani, Pașaportul Electronic Simplu va avea valabilitatea de 5 ani, taxa fiind de 270, 00 lei (inclus TVA).

Pentru toate situațiile în care la data plății contravalorii blanchetelor pașapoartelor electronice simple (270,00 lei) solicitantul se încadra la condițiile de eliberare a unui pașaport electronic cu valabilitate 5 ani, iar ulterior după data de 12.08.2013 (inclusiv), la data cererii, se încadrează la condițiile pentru eliberarea unui pașaport electronic cu valabilitate 3 ani, Compania Națională “Imprimeria Națională”- S.A. va proceda la restituirea diferenței de 26,00 lei.

Restituirea diferenței se va efectua în baza următoarelor documente depuse/transmise prin poștă către C.N. “Imprimeria Națională” din București, B-dul Iuliu Maniu, nr. 244D, sector 6, după cum urmează:

cerere întocmită de către părintele copilului minor, cu specificarea datelor de identificare și a datelor referitoare la modalitatea de restituire a diferenței de 26,00 lei ( cont IBAN, banca titularului de cont);

copie act de identitate părinte;

copie pașaport electronic copil minor.

Modalitatea de restituire a diferenței de 26 lei se va aduce la cunoștință cetățeanului și prin înscrisuri vizibile afișate la ghișeele/punctele de lucru, respectiv site-ul Instituției Prefectului Județul Satu Mare, secțiunea ”Pașapoarte”.

Menționăm că și după data de 12.08.2013 prețurile vor fi diferențiate, la momentul încasării, în funcție de vârstă. În cazul în care încadrarea persoanei se face la o altă categorie de vârstă la data depunerii cererii de eliberare a pașaportului  față de data achitării taxei, nu se va percepe diferența de preț.

- Advertisment -

Cele mai populare

Messi a marcat și i-a adus un omagiu lui Maradona

Barcelona a jucat duminică contra echipei Osasnuna. Formația antrenată de Ronald Koeman s-a impus cu scorul de 4...

Lewis Hamilton se impune într-o cursă nebună

Campionul mondial Lewis Hamilton s-a impus în Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului, o cursă pe care...

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Comentarii recente