Acasă Locale Începand cu data de 12.08.2013 se modifica taxa de obtinere a pasaportului...

Începand cu data de 12.08.2013 se modifica taxa de obtinere a pasaportului

Începând cu data de 12.08.2013 vor intra în vigoare prevederile Legii 175/06.06.2013 pentru modificarea și completarea Legii nr. 248/2005, în sensul schimbării vârstei de amprentare a minorului de la 6 ani la 12 ani, implicit și a valabilității pașaportului.

Astfel taxele încasate vor fi diferențiate după cum urmează:

pentru persoanele care nu au împlinit vârsta de 12 ani, Pașaportul Electronic Simplu va avea valabilitatea de 3 ani, iar cuantumul taxei va fi de 244,00 lei (inclus TVA);

pentru persoanele cu vârstă de peste 12 ani, Pașaportul Electronic Simplu va avea valabilitatea de 5 ani, taxa fiind de 270, 00 lei (inclus TVA).

Pentru toate situațiile în care la data plății contravalorii blanchetelor pașapoartelor electronice simple (270,00 lei) solicitantul se încadra la condițiile de eliberare a unui pașaport electronic cu valabilitate 5 ani, iar ulterior după data de 12.08.2013 (inclusiv), la data cererii, se încadrează la condițiile pentru eliberarea unui pașaport electronic cu valabilitate 3 ani, Compania Națională “Imprimeria Națională”- S.A. va proceda la restituirea diferenței de 26,00 lei.

Restituirea diferenței se va efectua în baza următoarelor documente depuse/transmise prin poștă către C.N. “Imprimeria Națională” din București, B-dul Iuliu Maniu, nr. 244D, sector 6, după cum urmează:

cerere întocmită de către părintele copilului minor, cu specificarea datelor de identificare și a datelor referitoare la modalitatea de restituire a diferenței de 26,00 lei ( cont IBAN, banca titularului de cont);

copie act de identitate părinte;

copie pașaport electronic copil minor.

Modalitatea de restituire a diferenței de 26 lei se va aduce la cunoștință cetățeanului și prin înscrisuri vizibile afișate la ghișeele/punctele de lucru, respectiv site-ul Instituției Prefectului Județul Satu Mare, secțiunea ”Pașapoarte”.

Menționăm că și după data de 12.08.2013 prețurile vor fi diferențiate, la momentul încasării, în funcție de vârstă. În cazul în care încadrarea persoanei se face la o altă categorie de vârstă la data depunerii cererii de eliberare a pașaportului  față de data achitării taxei, nu se va percepe diferența de preț.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente