luni, iulie 22, 2024
AcasăLocalePeste 500 de posturi desființate în Ministerul Mediului și alte aproape 400...

Peste 500 de posturi desființate în Ministerul Mediului și alte aproape 400 la Apele Române

Peste 500 de posturi vor fi desființate în Ministerul Mediului și Structurilor Climatice (MMSC) și instituțiile din subordine, în timp ce la Adiministrația „Apele Române”, aflată sub autoritatea ministerului, urmează să fie desființate alte aproape 400 de posturi.7

Potrivit Hotărârii de Guvern 566/2013, publicată miercuri în Monitorul Oficial, vor fi desființate 515 posturi din structura centrală a MMSC, Departamentul pentru Ape, Păduri și Piscicultură și instituțiile din subordinea ministerului, în urma adoptării Ordonanței de Urgență (OUG) nr. 77/2013 pentru stabilirea unor măsuri privind asigurarea funcționalității administrației publice locale, a numărului de posturi și reducerea cheltuielilor la instituțiile și autoritățile publice din subordinea, sub autoritatea sau în coordonarea Guvernului ori a ministerelor.

Din structura centrală a MMSC se desființează 173 de posturi, rămânând 571, în afara celor ale demnitarilor și aferente cabinetelor miniștrilor.

În Departamentul pentru Ape, Păduri și Piscicultură, se reduce numărul posturilor, de la 140, la 136, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetului ministrului delegat.

Pentru instituțiile aflate în subordinea MMSC finanțate integral de la bugetul de stat – Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM), Administrația Rezervației Biosferei „Delta Dunării” (ARBDD), Garda Națională de Mediu, Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură (ANPA) și comisariate de regim silvic și cinegetic – numărul maxim de posturi prevăzut este de 3.409, față de 3.747, cât erau aprobate anterior.

Astfel, la ANPM și agențiile județene și din București, din 2.133 de posturi, din care 1.928 de posturi pentru instituțiile din subordine, rămân 1.936 de posturi.

La Garda Națională de Mediu numărul de posturi se reduce de la 889 la 823.

Comisariatele teritoriale de regim silvic și de vânătoare, care aveau aprobate 457 de posturi, rămân cu 423 de posturi.

Administrația Rezervației Biosferei „Delta Dunării” își reduce numărul de posturi, de la 171, la 133, iar la Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură se desființează trei posturi rămânând 94.

De asemenea, conform OUG nr. 77/2013, se desființează unele posturi și la instituțiile aflate în coordonarea MMSC finanțate din venituri proprii: Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) și Administrația Națională „Apele Române” (ANAR).

Astfel, la AFM din numărul total de 201 posturi ocupate la data apariției actului normativ se desființează opt posturi, iar numărul maxim de posturi va fi de 193, exclusiv președintele și vicepreședintele.

În ceea ce privește, ANAR, ar urma să fie desființate 384 de posturi, din cele 9.596 existente în prezent, după cum declara ministrul delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură Lucia Varga, într-o conferință de presă, la sfârșitul lunii iulie, însă deocamdată nu a fost adoptat un act normativ în acest sens.

Pe de altă parte nu intră sub incidența OUG nr. 77/2013 instituțiile aflate sub autoritatea MMSC – Administrația Națională de Meteorologie (ANM) și Regia Națională a Pădurilor „Romsilva”, au precizat pentru MEDIAFAX reprezentanții Ministerului Mediului.

Apele Române, Romsilva, Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură și comisariatele teritoriale de regim silvic și de vânătoare sunt instituții prin care își îndeplinește atribuțiile ministrul delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente