Acasă Locale Internationale Incidente violente la Paris: Poliția a reținut aproximativ 300 de persoane

Incidente violente la Paris: Poliția a reținut aproximativ 300 de persoane

_65251464_65251463_95624400Poliția a reținut aproximativ 300 de persoane în urma manifestației de la Paris împotriva căsătoriilor între persoane de același sex, care a degenerat, duminică seara, în violențe. Manifestația a reunit între 150.000 de persoane, potrivit poliției, și peste un milion, potrivit organizatorilor care, încă o dată, au denunțat „minciuna” prefecturii. Aproximativ 2.800 de persoane au răspuns apelului Institutului Civitas, apropiat catolicilor integriști, și au defilat separat.

În spatele acestei dispute privind cifrele, mobilizarea pare să se fi diminuat odată cu votul definitiv din 23 aprilie al legii care permite căsătoria între persoane de același sex și adopția de către cuplurile homosexuale. Ultima mare manifestație națională, la 24 martie la Paris, a reunit, potrivit organizației „La Manif pour tous”, 1,4 milioane de persoane și 300.000, potrivit poliției.

După dispersarea manifestației, care s-a desfășurat fără tulburări, câteva sute de persoane au provocat incidente violente în cursul serii, timp de două ore, pe Esplanada Invalizilor. Într-un comunicat, ministrul de Interne Manuel Valls a atribuit responsabilitatea acestor violențe „extremei drepte” și mișcării identitare. „Aceste incidente au fost provocate de câteva sute de persoane, majoritatea provenite din rândul extremei drepte și mișcării identitare, care au agresat polițiștii, dintre care patru au fost răniți, jandarmii și jurnaliștii”, potrivit comunicatului.

Poliția a reținut 293 de persoane, dintre care 231 au fost plasate în arest preventiv, a anunțat pentru AFP prefectura de poliție, precizând că majoritatea acestora, aproximativ 200, se referă la persoane reținute pe Esplanada Invalizilor. Șase persoane au fost rănite ușor: patru polițiști, un fotograf al AFP și un manifestant, a precizat prefectura de poliție. În total, 4.500 de polițiști și jandarmi au fost mobilizați.

În pofida impozantului dispozitiv de securitate, aproximativ zece militanți au grupului Generație identitară au reușit să escaladeze o terasă a sediului Partidului Socialist, amplasând un banner pe care se putea citi „Hollande demisia”. Reținuți, ei au fost luați cu furgonetele poliției, în uralele mulțimii. Promisă de François Hollande în timpul campaniei prezidențiale și apărată de întreaga stângă, „căsătoria pentru toți” a generat timp de mai multe luni o opoziție puternică în Franța, atât în Parlament, cât și în stradă.

Mediafax.ro

- Advertisment -

Cele mai populare

Messi a marcat și i-a adus un omagiu lui Maradona

Barcelona a jucat duminică contra echipei Osasnuna. Formația antrenată de Ronald Koeman s-a impus cu scorul de 4...

Lewis Hamilton se impune într-o cursă nebună

Campionul mondial Lewis Hamilton s-a impus în Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului, o cursă pe care...

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Comentarii recente