Acasă Locale Internationale Incidente violente la Paris: Poliția a reținut aproximativ 300 de persoane

Incidente violente la Paris: Poliția a reținut aproximativ 300 de persoane

_65251464_65251463_95624400Poliția a reținut aproximativ 300 de persoane în urma manifestației de la Paris împotriva căsătoriilor între persoane de același sex, care a degenerat, duminică seara, în violențe. Manifestația a reunit între 150.000 de persoane, potrivit poliției, și peste un milion, potrivit organizatorilor care, încă o dată, au denunțat „minciuna” prefecturii. Aproximativ 2.800 de persoane au răspuns apelului Institutului Civitas, apropiat catolicilor integriști, și au defilat separat.

În spatele acestei dispute privind cifrele, mobilizarea pare să se fi diminuat odată cu votul definitiv din 23 aprilie al legii care permite căsătoria între persoane de același sex și adopția de către cuplurile homosexuale. Ultima mare manifestație națională, la 24 martie la Paris, a reunit, potrivit organizației „La Manif pour tous”, 1,4 milioane de persoane și 300.000, potrivit poliției.

După dispersarea manifestației, care s-a desfășurat fără tulburări, câteva sute de persoane au provocat incidente violente în cursul serii, timp de două ore, pe Esplanada Invalizilor. Într-un comunicat, ministrul de Interne Manuel Valls a atribuit responsabilitatea acestor violențe „extremei drepte” și mișcării identitare. „Aceste incidente au fost provocate de câteva sute de persoane, majoritatea provenite din rândul extremei drepte și mișcării identitare, care au agresat polițiștii, dintre care patru au fost răniți, jandarmii și jurnaliștii”, potrivit comunicatului.

Poliția a reținut 293 de persoane, dintre care 231 au fost plasate în arest preventiv, a anunțat pentru AFP prefectura de poliție, precizând că majoritatea acestora, aproximativ 200, se referă la persoane reținute pe Esplanada Invalizilor. Șase persoane au fost rănite ușor: patru polițiști, un fotograf al AFP și un manifestant, a precizat prefectura de poliție. În total, 4.500 de polițiști și jandarmi au fost mobilizați.

În pofida impozantului dispozitiv de securitate, aproximativ zece militanți au grupului Generație identitară au reușit să escaladeze o terasă a sediului Partidului Socialist, amplasând un banner pe care se putea citi „Hollande demisia”. Reținuți, ei au fost luați cu furgonetele poliției, în uralele mulțimii. Promisă de François Hollande în timpul campaniei prezidențiale și apărată de întreaga stângă, „căsătoria pentru toți” a generat timp de mai multe luni o opoziție puternică în Franța, atât în Parlament, cât și în stradă.

Mediafax.ro

- Advertisment -

Cele mai populare

La pescuit pe lacul din Grădina Romei

Marți, 3 august a.c., în jurul orei 17:00, mai mulți sătmăreni, adulți și copii, s-au pus să pescuiască...

Deținuții din Penitenciarul Satu Mare vor ajuta la mutarea Bibliotecii în noul sediu

Consiliul Județean Satu Mare anunță că până la sfârșitul anului, Biblioteca Județeană Satu Mare se va muta în...

Primăria municipiului Satu Mare scoate la concurs postul de arhitect șef

La sfârșitul lunii iunie a.c., Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență prin care, speră guvernanții, să...

Unul dintre cei mai bine cotați barberi internaționali, a susținut un seminar la Satu Mare

În perioada 1 - 2 august a.c., la Satu Mare a avut loc un workshop de barbering, susținut...

Comentarii recente