Acasă Locale Infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice

Infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice

politia-rutieraDuminică, 9 iunie a.c., polițiștii rutieri au fost la datorie pe principalele artere de circulație din județ, pentru prevenirea accidentelor grave și responsabilizarea tuturor participanților la trafic în sensul respectării normelor rutiere. Abaterile constatate în trafic au fost sancționate cu amenzi de peste 8.000 lei, iar trei șoferi s-au ales cu dosare penale pentru comiterea de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

Este cazul unui bărbat de 35 de ani ce a condus autoturismul în localitatea Prilog, deși consumase băuturi alcoolice, fiind însă surprins în trafic de polițiștii formațiunii rutiere din Negrești Oaș. Testarea cu aparatul etilotest a relevat în cazul conducătorului auto o concentrație de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferul fiind condus și la spital pentru recoltare de probe biologice și stabilirea îmbibației de alcool din sânge.

Pe numele lui Ioan V. polițiștii au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru comiterea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană având alcoolemia peste limita legală.

Alți doi sătmăreni sunt anchetați de polițiști pentru conducerea unor mopede fără deține permise de conducere de nicio categorie. Duminică dimineața, pe DJ 108 M, în Andrid, patrula de siguranță publică formată din polițiști ai Secției 5 Poliție Rurală Petrești și ai Sectorului Poliției de Frontieră Carei, au oprit pentru control mopedul condus de Nicolae F., de 35 de ani. Din verificările efectuate a rezultat că bărbatul nu poseda permis de conducere de nicio categorie, pe numele său fiind întocmit dosar penal.

Și polițiștii din Livada, derulând în intervalul 17.00 – 23.00, acțiuni  pe linie rutieră în raza de competență teritorială, au identificat în trafic, pe D.C. 9, un tânăr de 24 de ani ce conducea un moped. Și în acest caz, în urma verificărilor a rezultat că persoana surprinsă de echipajul rutier în localitatea Dumbrava, nu deținea permis de conducere. Călin B. este cercetat penal pentru conducere fără permis.

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente