marți, mai 28, 2024
AcasăLocaleInspectorii DSVSA Satu Mare au aplicat amenzi în valoare de 1.900 lei

Inspectorii DSVSA Satu Mare au aplicat amenzi în valoare de 1.900 lei

Freshly baked pretzelsInspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare au realizat în perioada 17.05.2013 – 23.05.2013, un număr de 68 de acțiuni de control la unități și gospodăriile populației. Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii au aplicat trei amenzi contravenționale în valoare totală de 1.900 lei. Au fost verificate: depozite alimentare, unități de alimentație publică, cantine,  unități de vânzare cu amănuntul, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unități ambalare produse de origine non animală, unități de procesare carne, unități procesare lapte.

În cadrul acțiunilor tematice au fost urmărite următoarele aspecte: existenta documentului de înregistrare, respectarea condițiilor generale de igiena, originea materiilor prime si existenta documentelor însoțitoare, respectarea condițiilor privind ambalarea, marcarea si etichetarea alimentelor, condițiile de transport, modul de depozitare, monitorizarea si eliminarea subproduselor, existenta echipamentelor de protecție.

Deficiențele sancționate au  fost:  nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor în ceea ce privește etichetarea produselor alimentare. Un magazin alimentar din Vetiș a fost sancționat cu amendă de 600 lei. Pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare și siguranța alimentelor în ceea ce privește depozitarea produselor alimentare, o covrigărie din Carei a fost amendată cu 600 lei. Pentru vânzarea produselor medicinale veterinare fără prescripție medicală veterinară, o farmacie veterinară din Supuru de Jos a fost amendată cu 700 lei.

În această perioadă a fost depistat un cap suină cu trichineloză, în localitatea Berveni. Cantitatea de 170 kg  carne, în  valoare de 1360 lei a fost confiscată și dirijată spre incinerare, într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar. Toți agenții economici care se înregistrează la Registrul Comerțului și declară activități de deținere și exploatare a animalelor sau activități de producere, depozitare și comercializare a produselor de origine animală sunt obligați să solicite înregistrarea, autorizarea la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare, în caz contrar riscând sancțiuni contravenționale și interzicerea activității.

Aceste acțiuni întreprinse de către inspectorii D.S.V.S.A. Satu Mare vor continua și în perioada următoare, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și a animalelor, a preveni difuzarea bolilor transmisibile și a reduce riscului de apariție a toxiinfecțiilor alimentare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente