Acasă Locale Nationale Întâlnirea dintre Iohannis și Poroșenko a fost ”foarte caldă”. Președintele Ucrainei l-a...

Întâlnirea dintre Iohannis și Poroșenko a fost ”foarte caldă”. Președintele Ucrainei l-a salutat pe Iohannis în română și i-a mulțumit pentru susținere: „Îl aștept la Kiev”

Președintele Klaus Iohannis a avut, joi, o întâlnire bilaterală, în marja Consiliului European, cu președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, întâlnire care a durat aproximativ jumătate de oră, cei doi discutând despre calendarul viitoarei vizite a președintelui României la Kiev și sprijinul bilateral.

Surse oficiale au declarat că bilaterala dintre președintele Klaus Iohannisși Petro Poroșenko a fost ”foarte caldă” și a durat aproximativ jumătate de oră, desfășurându-se după declarația de presă a președintelui Ucrainei, la sediul Consiliului. După această întâlnire, Poroșenko a părăsit lucrările Consiliului European.

”Poroșenko l-a salutat pe președintele Iohannis în limba română. A fost o întâlnire foarte caldă. Cei doi și-au amintit despre faptul că s-au întâlnit la mitingul de solidaritate de la Paris”, au precizat sursele citate.

Dialogul dintre cei doi șefi de stat a fost precedat de o întâlnire, în marja Consiliului European, în sala de Consiliu, discuția privind viitorul relației bilaterale, sprijinul reciproc pentru proiecte bilaterale și pentru chestiuni de ordin regional între cele două țări.

În cadrul discuției bilaterale, președintele Klaus Iohannis și Petro Poroșenko au stabilit calendarul întâlnirilor viitoare, au mai precizat sursele citate.

Poroșenko: Îi mulțumesc președintelui Iohannis pentru susținere, îl aștept curând la Kiev

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat, joi, după întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, că a fost o întâlnire ”fructuoasă” și că i-a mulțumit președintelui României pentru ”poziția puternică de susținere a Ucrainei”, adăugând că îl așteaptă curând, la Kiev.

După întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, care a durat jumătate de oră, Petro Poroșenko a declarat, la ieșirea din Consiliul European, că discuția cu președintele Iohannis a fost ”fructuoasă”.

”Vreau să îi mulțumesc președintelui României pentru poziția foarte puternică de susținere a Ucrainei”, a spus Poroșenko.

Președintele Ucrainei a mai spus că l-a invitat pe președintele României la Kiev.

”Am avut o foarte importantă discuție bilaterală. L-am invitat să viziteze Kievul și el a primit invitația mea și îl așteptăm la Kiev, foarte curând”, a mai spus Petro Poroșenko, la finalul întâlnirii bilaterale.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente