Acasă interviu Jurnal Interviu cu Andra Seleș: ''Apreciez oamenii pentru care contează mai presus de...

Interviu cu Andra Seleș: ”Apreciez oamenii pentru care contează mai presus de orice să aibă un cămin fericit și liniștit”

page1. Pentru început poți să-mi spui câteva lucruri despre tine?

1. Bună, mă numesc Andra Rosalina Seleș, mă descriu ca fiind o persoană sociabilă, veselă, punctuală, ambițioasă, sensibilă și creativă. Ca profesie am ales să fiu educatoare pentru că iubesc copiii și mă simt excelent în prezența lor.

2. Cum trebuie să arate pentru tine băiatul ideal?
2. Nu știu dacă există băiatul sau femeia ideală, cu toții avem defecte, însă mi-ar place ca persoana de lângă mine să dobândească câteva dintre aceste calități: să fie protector, sincer, inteligent, modest, înțelegător, romantic, cu simțul umorului bine dezvoltat și cu o atitudine demnă de respectat!

andra (4)3. Cum comentezi expresia ,,a fi om e lucru mare, să fii domn e o întâmplare”?

3. Un proverb pe care l-am auzit destul de des. „A fi om e lucru mare” se referă probabil, după părerea mea, la calitățile morale ale fiecărei ființe umane. Citez un fragment celebru și care mie personal îmi place foarte mult „om este acela care s-a cunoscut pe sine”, iar „Să fii domn e o întâmplare” eu cred că orice om poate să ajungă domn, există desigur situații în care domn devii printr-o anumită conjunctură, uitând de adevăratele virtuții ale vieții.

4. De ce crezi că tot mai mulți tineri cad în patima drogurilor?
4. Părerea mea este că educația pe care fiecare dintre noi o primim de acasă are cea mai mare influență în comportamentul nostru. Bineînțeles că ar putea exista și alte motive, gen: lipsa locurilor de muncă, anturajul nepotrivit, stresul foarte mare, lipsa de comunicare între tineri și părinții acestora.

5. Crezi în dragoste la prima vedere? De ce?
5. Nu mi s-a întâmplat, deci nu mă exprim.

6. Ce hobby-uri ai?
6. Îmi place foarte tare să citesc, să pictez, să cant, să fac sport, să interpretez diferite personaje din povești  și îmi mai place foarte mult să îmi petrec timpul cu familia și cu iubitul meu.

7. Ce apreciezi cel mai mult la un om?
7. Cel mai mult apreciez la o persoană diplomația, sinceritatea, bunele maniere, modestia etc. Ador să fiu înconjurată de oameni sociabili, deschiși, cu care să pot povești despre orice subiect și de la care să am mereu ceva de învățat.

8. Ce înseamnă Satu Mare pentru tine?
8. Satu Mare pentru mine în primul rând este orașul unde m-am născut, am crescut, și m-am format ca om. Este un oraș frumos despre care povestesc și pe care îl descriu cu mult drag persoanelor din alte orașe.

9. Cât crezi că pot conta banii în ziua de azi?
9. Banii au și ei o importantă majoră, mai ales în ziua de azi. Ai nevoie de hrană, îmbrăcăminte, diverse lucruri materiale pe care dacă nu ai bani nu le poți avea. Însă să nu uităm că banii nu sunt cei mai importanți, fericirea cu siguranță nu o putem cumpăra, iar sănătatea și multe altele la fel. Eu apreciez oamenii pentru care contează mai presus de orice să aibă un cămin fericit și liniștit.

10. Crezi că o lume condusă de femei ar fi mai bună?
10. Interesantă întrebare. Nu neapărat. Există și femei foarte inteligente, capabile să primească o funcție de conducere, la fel cum de altfel există și bărbați foarte inteligenți și la fel de capabili. O concluzie scurtă: lumea ar trebui condusă de oameni devotați, buni și mai ales corecți, indiferent dacă sunt femei sau bărbați.

11. Îți mulțumesc pentru timpul acordat, în final vrei să le transmiți un mesaj cititorilor noștri?
11. Îți mulțumesc și eu, iar cititorilor le transmit să gândească mereu pozitiv, să fie buni și să se lase iubiți și îndrăgiți de oamenii frumoși din jurul lor, și pentru că nu mai avem mult până la Sfintele sărbători de iarnă le urez Un Crăciun magic plin de iubire și liniște sufletească !

A consemnat  Adrian Bilanici

Articolul precedentSorin Oros: DUREREA DIASPOREI
Articolul următorCresc salariile preoților
- Advertisment -

Cele mai populare

Munții Șureanu-Fundătura Ponorului

Nu-i ușor de ajuns în Fundătura Ponorului, colțul de rai din Munții Șureanu. Ai nevoie de entuziasm, de răbdare, dar și de...

PNL, USR sau PSD?

Sănătatea în programele de guvernare: PNL promite investiții masive, PSD vrea dezvoltarea rețelei de centre comunitare, iar USR plănuiește liberalizarea sistemului de...

Studenți voluntari în lupta cu Covid-19

Primele ordine de repartizare a studenţilor voluntari care se vor alătura cadrelor medicale aflate în prima linie, responsabile în continuarea îngrijirilor medicale...

Călătoria cu avionul, doar pentru cei vaccinați anti-covid

În viitor, companiile aeriene vor permite accesul la zborurile internaționale doar pasagerilor care au fost vaccinați împotriva Covid-19, conform declaratiilor șefului companiei...

Comentarii recente