Acasă interviu Jurnal Interviu cu Anette Marka: ''Mă consider o persoană puternică și realistă''

Interviu cu Anette Marka: ”Mă consider o persoană puternică și realistă”

pagePentru început poți să-mi spui câteva lucruri despre tine?

Sigur! Mă numesc Anette Marka și am 18 ani. Învăț la Colegiul Național Ioan Slavici. Îmi face plăcere să cunosc oameni, mă consider o persoană puternică și realistă. Încerc, pe cât posibil, să înlătur orice urmă de prejudecăți din viața mea.

Cum trebuie să arate pentru tine băiatul ideal?

Sunt de părere că atribuirea acestei etichete unui individ (de băiat ideal) ține, în cea mai mare măsură de caracterul și comportamentul acestuia, nu neapărat de fizic.

Cum comentezi expresia ,,a fi om e lucru mare, să fii domn e o întâmplare”?

“Om”…”domn”. Parcă și seamănă, nu? Există o mulțime de așa-numiți “domni” în ziua de azi, care ajung să fie numiți astfel prin relațiile pe care le au, prin noroc și, desigur, prin bani. Un “om” înseamnă pentru mine un individ cu valori morale bine definite. În mod sigur există persoane care îndeplinesc atât “funcția de om” cât și cea de “domn”, dar, cu părere de rău, aceste persoane ori sunt prea puține, ori își manifestă modestia într-o măsură, poate, prea mare.

De ce crezi că tot mai mulți tineri cad în patima drogurilor?

Aici am să încerc să răspund cât mai pe scurt… În ultimele săptămâni am auzit destul de des expresia “efect de turmă”. Cred că acesta este unul din motivele pentru care tinerii “rătăciți în lumea viciilor” aleg respectiva cale.

Crezi în dragoste la prima vedere?

Anette MarkaDA! Cred cu toată ființa mea în orice formă (de manifestare) a dragostei.

De ce?

Pentru că face parte din noi.

Ce hobby-uri ai?

În afara orelor petrecute la școală, îmi umplu timpul cu teatru, cărți, muzică, sport și plimbări.

Ce apreciezi cel mai mult la un om?

Apreciez multe lucruri la un om, dar cel mai mult admir capacitatea persuasivă a acestuia.

Ce înseamnă Satu Mare pentru tine?

Satu Mare este locul în care m-am născut, în care am crescut și în care am devenit ceea ce sunt acum. Satu Mare este martorul vieții mele de până acum.

Cât crezi că pot conta banii în ziua de azi?

Mult. Din păcate în jurul banilor se învârte aproape totul. Există foarte mulți materialiști. Există multe persoane cu visuri, cu țeluri… Cu părere de rău, confirm faptul că dacă nu ai bani e greu să te descurci, să-ți atingi anumite țeluri. ÎNSĂ (mai există un însă)…sunt câțiva indivizi care reușesc să demonstreze că, în secolul XXI, se pot face și obține multe lucruri fără bani.

Crezi că o lume condusă de femei ar fi mai bună?

Calitățile unui conducător nu sunt definite de rasă, sex, limbă, culoare etc., ci de ceea ce știe persoana respectivă să facă. După valorile pe care le dobândește. După cum găndește. Cred că o lume condusă de un om cât se poate de deschis la minte, cu cât mai multe idei, cu ambiție și fără pic de egoism, ar fi o lume mult mai bună.

Îți mulțumesc pentru timpul acordat, în final vrei să le transmiți un mesaj cititorilor noștri?

MERGEȚI LA TEATRU!

A consemnat Adrian Bilanici

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente