duminică, februarie 25, 2024
AcasăEconomico-socialLocale smInvestiții de 5 milioane de euro la Spitalul Județean Satu Mare, prin...

Investiții de 5 milioane de euro la Spitalul Județean Satu Mare, prin PNNR

Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, în parteneriat cu Consiliul Județean Satu Mare, a câștigat un nou proiect de investiții cu finanțare europeană, în valoare de 5 milioane de euro.

Este vorba despre proiectul privind dotarea cu echipamente şi materiale sanitare destinate reducerii riscului de infecţii nosocomiale, depus spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Prin acest proiect vom achiziționa echipamente și materiale sanitare în concordanță cu cele mai noi tehnologii și vom asigura pacienților spitalului un confort sporit și dreptul la un act medical corect și lipsit de riscuri”, transmite conducerea Spitalului.

Cele mai importante investiții care se vor realiza sunt:

  • reabilitarea și modernizarea blocului operator ginecologie, a spălătoriei și blocului post operator;
  • achiziția unor sisteme de sterilizare eficiente;
  • tehnologii moderne pentru prelevarea de probe în vederea realizării de teste specializate în laboratorele de microbiologie;
  • echipamente de ultimă generație pentru sterilizarea aparatelor pentru investigații;

Proiectul a fost acceptat pentru finanțare cu valoarea solicitată de 24.567.567 de lei.

“Este un proiect esențial pentru Spitalul Județean de Urgență Satu Mare. Prin noile echipamente pe care le vom achiziționa prin acest proiect, avem șansa să oferim condiții optime de tratare a pacienților și să reducem considerabil infecțiile intraspitalicești”, a afirmat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente