Acasă Locale Nationale Iohannis: Alegerea primarilor va fi modificată

Iohannis: Alegerea primarilor va fi modificată

Guvernul va promova o legislație pentru alegerea primarilor în două tururi, în foarte scurt timp, a anunțat preşedintele Klaus Iohannis. Declarația sa vine cu o zi înainte ca executivul condus de Ludovic Orban să se reunească într-o nouă şedinţă. Şeful statului a refuzat să spună dacă acest lucru se va intâmpla prin ordonanţă de urgenţă, aşa cum a refuzat să ofere detalii şi în legătură cu alte subiecte fierbinți pe scena politică, de exemplu alegerile anticipate, obiectivul zero al anului, inclusiv la Palatul Cotroceni.

„În foarte scurt timp, Guvernul va promova o legislaţie pentru alegerea primarilor în două tururi. Alegerea primarilor în două tururi va fi promovată de guvern în foarte scurt timp. Este soluţia cea mai bună. Evident că asta este o chestiune care va trebui apoi să între în circuitul legislativ şi vom vedea cum decurg lucrurile. Veţi primi de la guvern curând variantele pe care le va promova. Nu este rolul meu să spun ce va face Guvernul”, a spus Klaus Iohannis, miercuri, la Cotroceni.

Cât despre alegerile anticipate, președintele nu a dezvăluit încă planul de lucru.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, tot miercuri, că se va ajunge la alegeri anticipate, dar nu a dezvăluit care este strategia pentru organizarea lor: ”Veți vedea foarte pe concret cum vom aborda chestiunea”.

Șeful statului a spus că în Parlament sunt tot aceiași parlamentari care au fost aleși în 2016: ”PSD are un număr foarte mare de parlamentari și nu dorește să lase puterea din mână”.
”Este imposibil de gestionat un an întreg cu acea mare majoritate pesedistă în Parlament în condițiile în care românii au spus încă de anul trecut un mare NU PSD-ului”, a adăugat Iohannis.

Totodată, președintele a respins acuzația că, prin alegeri anticipate, se va ajunge la o criză politică: ”Nu se intră într-o criză politică, se intră într-o procedură în care românii își pot exprima opțiunile și pentru Parlamentul României”.

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente