Acasă Economico-social National Iohannis despre obligativitatea vaccinului Covid

Iohannis despre obligativitatea vaccinului Covid

Întrebat marţi de presă ce statut vor avea cei care vor refuza să se vaccineze împotriva Covid 19 – ştiut fiind că în România există şi persoane care se opun ideii de vaccinare – preşedintele Iohannis – care anunţase anterior că speră ca ţara noastră să primească o primă tranşă de vaccin anticoronavirus în primul trimestru al anului viitor – a precizat că vaccinarea va fi recomandabilă dar nu obligatorie .

Pandemia se poate termina în două feluri: fie dacă se îmbolnăvesc suficient de mulţi, Doamne fereşte să se întâmple acest lucru, sau dacă se găseşte un vaccin, metoda cea mai umană şi mai bună. (…) Ca să folosim vaccinul eficient am început cu convocarea întâlnirii de azi, să fim foarte bine pregătiţi. (…)

Nu vrem să obligăm pe nimeni, nu vrem să vaccinăm pe nimeni cu forţa dar este absolut recomandat. Comisia Europeană va cumpăra acele vaccinuri care sunt sigure şi eficiente, acele vaccinuri care vor fi cumpărate vor îndeplini toate normele„, a declarat şeful statului.

Anterior, preşedintele anunţase că se aşteaptă ca România să primească o primă parte din cele 10 milioane de doze de vaccin anti-Covid angajate prin acordurile cu Comisia Europeană în primul trimestru al anului viitor, urmând ca primii vaccinaţi să fie lucrătorii din sănătate şi cei vulnerabili.

„Pentru România ne aşteptăm ca vaccinul – prima tranşă – să ajungă, în cel mai favorabil scenariu, în cursul primului trimestru al anului viitor. În baza convenţiei europene, toate statele europene vor primi în acelaşi timp cotele corespunzătoare din prima tranşă, apoi din a doua tranşă, iar primii care vor fi vaccinaţi vor fi lucrătorii din sistemul medical precum şi cei din grupele de risc”, a declarat Iohannis.

Preşedintele a menţionat că vaccinarea întregii populaţii va începe cel mai devreme în primăvară.

„Vrem să ne asigurăm totodată că vaccinurile folosite au cel mai înalt nivel de eficienţă şi siguranţă şi că se respectă toate reglementările internaţionale”, a precizat şeful statului.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente