duminică, februarie 25, 2024
AcasăLocaleJandarmii continuă să identifice comercianți de mărfuri contrafăcute

Jandarmii continuă să identifice comercianți de mărfuri contrafăcute

jandarmi21Miercuri, 29 mai, în jurul orei 10.00, în timp ce se aflau în patrulare în zona Pieței de Vechituri din municipiul Satu Mare, jandarmii sătmăreni au surprins un bărbat care oferea spre vânzare ceasuri care purtau însemnele unor mărci de renume și păreau a fi contrafăcute.

În urma verificărilor, jandarmii  l-au identificat pe Virgil D., în vârstă  de 33 de ani, din Negrești Oaș, care oferea spre vânzare ceasuri inscripționate cu mărci de renume, fără a putea justifica proveniența bunurilor și fără a deține certificate de înregistrare a acestor mărci. S-a luat măsura ridicării produselor și depunerii acestora la Camera de corpuri delicte a  I.J.J. Satu Mare.

Pe numele persoanei în cauză, jandarmii au întocmit actele de constatare pentru fapte susceptibile a fi infracțiunea de ,,punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută și sancționată de art. 90, alin.1, lit.b, din Legea nr. 84 din 1998 republicată privind privind marcile si indicatiile geografice,  dosarul  urmând a fi înaintat  Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

Tot miercuri 29 mai, jandarmii au surprins-o pe Ana P. în vârstă de 54 de ani din Satu Mare, care oferea spre vânzare discuri optice tip CD care păreau a fi piratate. S-a luat măsura ridicării discurilor optice și depunerea acestora la Camera de corpuri delicte a I.J.J. Satu Mare.

Pe numele persoanei în cauză, jandarmii au întocmit actele de constatare pentru fapte susceptibile a fi infracțiunea de ,,oferirea spre vânzare de mărfuri-pirat”, faptă prevăzută și sancționată de art. 139^ 6, alin. 2, din Legea nr. 8 din 1996, dosarul urmând a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare. Pentru un plus de siguranță, Inspectoratul de Jandarmi Județean Satu Mare sfătuiește cetățenii să anunțe cea mai apropiată patrulă de ordine publică sau să apeleze numărul unic de urgență 112, dacă observă persoane care oferă spre vânzare astfel de produse.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente