marți, mai 28, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareJandarmii sătmăreni asigură ordinea publică la Zilele Botizului

Jandarmii sătmăreni asigură ordinea publică la Zilele Botizului

jandPe parcursul acestui sfârșit de săptămână, jandarmii vor executa misiuni de asigurare și menținere a unui climat de ordine și siguranță publică, cu prilejul manifestărilor cultural artistice, religioase, dar și sportive organizate cu prilejul „Zilei comunei Botiz”, sărbătoare organizată duminică, 30 iunie.

Luni, 1 iulie, jandarmii asigură ordinea publică necesară bunei desfășurări a etapei  din cadrul tradiționalei competiții internaționale „Turul Ciclist al României”. Zonele turistice ale județului Satu Mare – Tășnad, Beltiug, Acâș, Mihăieni, Apa, Mujdeni – vor fi monitorizate de asemenea de către structurile de jandarmi, care vor veghea la menținerea ordinii publice, vor participa la prevenirea și combaterea fenomenului infracțional și contravențional.

Jandarmii sătmăreni vor desfășura individual, dar și în cooperare  cu Inspectoratul de Poliție al Județului Satu Mare, o serie de misiuni specifice  pentru prevenirea infracționalității și stabillirea unui climat de ordine și siguranță publică în municipiul Satu Mare, dar și în orașele Carei, Negrești și Tășnad cu zona de competență aferentă.

Pentru ca aceste evenimente să se desfășoare în condiții de siguranță, patrulele Jandarmeriei vor fi prezente în mijlocul cetățenilor 24 de ore din 24, prin misiunile executate urmărindu-se soluționarea în mod operativ a sesizărilor primite. Echipajele de jandarmi vor acționa cu preponderență pentru prevenirea apariției unor incidente sau stări tensionate, dar și pentru depistarea persoanelor care săvârșesc fapte contravenționale sau penale.

Tuturor participanților la manifestările de orice natură organizate în această perioadă le  recomandăm să nu depășească limitele decenței comportamentale, să evite consumul excesiv de alcool, să supravegheze îndeaproape comportamentul copiilor, să acorde o atenție sporită modului de păstrare și asigurare a bunurilor și obiectelor personale și să semnaleze prompt forțelor de ordine orice comportament contrar normelor legale de conviețuire socială sau bunelor moravuri.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente