sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăLocaleJudetul Satu Mare gazduieste exercitiul privind verificarea stadiului pregatirii economiei si...

Judetul Satu Mare gazduieste exercitiul privind verificarea stadiului pregatirii economiei si a teritoriului pentru aparare

consiliul-judetean-satu-mareSala mică a Palatului Administrativ a găzduit, în data de 28 mai, ședința de deschidere la Satu Mare a exercițiului de verificare a stadiului pregătirii economiei și a teritoriului pentru apărare, care se va desfășura în județ în perioada 28-31 mai. La prezentarea obiectivelor exercițiului au fost prezenți președintele comisiei de verificare a exercițiului și director general al Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, general maior dr. Constantin Tucan, directorul exercițiului, col. ing. Dragoș Sîsîn, director al Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, subprefectul Cristian Sasu, vicepreședintele Consiliului Județean, Mircea Govor, viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici, șeful Structurii Teritoriale pentru Probleme Speciale Satu Mare, col. Ioan- Dafin Mureșan, precum și reprezentanți ai structurilor centrale și județene aparținând Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Economiei, Ministerului Transporturilor, Ministerului pentru Societatea Informațională, Ministerului Sănătății, Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerului Finanțelor Publice, Serviciului Român de Informații și Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Exercițiul se va desfășura sub formă unei aplicație conform unui scenariu prin care se vor simula apariția unor situații de criză și care impun punerea în aplicare a planurilor de acțiuni specifice. Scopul exercițiului este de a verifica modul în care au fost îndeplinite obligațiile ce revin, potrivit legii, autorităților administrației publice locale, instituțiilor publice și agenților economici din județ pentru planificarea, organizarea și desfășurarea activităților specifice stărilor excepționale și va fi evaluată pregătirea și modul de intervenție al acestora la înlăturarea urmărilor evenimentelor simulate.

Președintele comisiei de verificare a exercițiului  a solicitat celor prezenți maximum de responsabilitate și cooperare pe toată durata derulării acțiunii și speră ca la final concluziile să fie pozitive. Ultimul exercițiu de acest gen a avut loc în județul Satu Mare în urmă cu 8 ani.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente