vineri, februarie 23, 2024
AcasăLocalePolitistii juniori au dirijat circulatia in Micro 16

Politistii juniori au dirijat circulatia in Micro 16

politisti-satu-mareProiectul Polițist junior, aflat la a doua ediție în acest an, se concretizează într-o lecție practică de educație rutieră, lecție primită de copii direct de la polițiștii rutieri. Micii pietoni, care știu regulile de circulație, sunt răsplătiți de polițiști, având șansa de a dirija ei înșiși circulația, îmbrăcând uniforma de Polițist Junior. Marți, 28 mai 2013, a fost rândul elevilor de la Școala Gimnazială Avram Iancu din clasa pregătitoare B, însoțiți de doamna învățătoare Toth Alina, de a participa la o activitate practică de educație rutieră.

Copiii au repetat într-o primă fază regulile pietonale de circulație și au învățat despre comportamentul corect în trafic, împreună cu inspector Hrihorișan Felicia – ofițer sociolog în cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității. Polițiștii rutieri din cadrul Biroului Poliției Municipiului Satu Mare, prezenți la eveniment : agent principal Bretan Daniel și agent principal Forgacs Cristian, le-au oferit apoi copiilor ocazia de a dirija circulația alături de ei, la o trecere de pietoni de pe strada Brândușa din cartierul Micro 16. Școlarii și-au luat ambele roluri în serios, fiind, fiecare pe rând, pietoni responsabili și polițiști rutieri.

Activitatea s-a bucurat de un succes deosebit în rândul tuturor participanților, copiii întorcându-se la școală cu mai multe cunoștințe de circulație, dar și cu o atitudine mai responsabilă față de traficul rutier.

După experiența de a fi Polițist Junior majoritatea copiilor și-au exprimat deschis dorința de deveni într-o zi polițiști adevărați.

Proiectul realizat de Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare în parteneriat cu Fundația Maria și Radio Transilvania va continua, în perioada următoare fiind programate și alte activități de acest gen în municipiul Satu Mare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente