luni, aprilie 22, 2024
AcasăLocaleInternationaleJudețul Satu Mare reprezentat la Festivalul de Turism „Na Szage" din Polonia

Județul Satu Mare reprezentat la Festivalul de Turism „Na Szage” din Polonia

În perioada 1-4 februarie la Poznań în Polonia a avut loc cea de-a VII-a ediție a Festivalului de Turism „Na Szage” („Pe scurtătură”).
Cum județul Satu Mare are o stânsă legărtură cu polonezii iubitori de drumeții prin România, folkistul sătmărean George Negrea din partea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Cultruii Tradiționale, și Ardealean Adrian, secretarul Asociației iubitorilor de automobile Dacia, „Drum Bun” România, au participat la acest eveniment, făcând o prezentare a potențialul turistic din județului nostru.

Evenimentul s-a desfășurat în mediul universitar din Poznań, sub patronajul rectorului Academiei de Educație Fizică și Sport și găzduit de aula Academiei.
La ediția din acest an s-a pus accentul pe România, pe valorile ei turistice și naturale, dar și pe tradiții și cultură.

Programul românesc a cuprins mai multe elemente printre care și prezentarea „Întâlnirii Drum Bun, a pasionaților de automobile Dacia” ce se desfășoară la Satu Mare de 5 ani, organizată de cluburile DRUM BUN – România și Polonia și susținută de Consiliul Județean Satu Mare.
De asemenea Mihai Sowa, președintele clubului Drum Bun împreună cu Mihai Torz au prezentat proiectrul caravanei automobilistice „Go Romania” ( Turul României) ce s-a desfășurat în anul 2017.

Un alt element foarte apreciat al târgului a fost concertul susținut de folkistul sătmărean George Negrea, în închiderea Festivalului.

Nu au lipsit din cadrul prezentării șici cărțile autorilor sătmăreni: Felician Pop, Robert Laszlo, Bogdan Crivăț precum și revizta de cultură a Centrului de Creație Satu Mare, „Cronograf”.

Festivalul „Na Szage” este o întâlnire a oamenilor care iubesc drumețiile și a tuturor celor cărora le sunt apropiate frumusețile naturii, dorința de cunoaștere a unor culturi străine, spiritul de aventură.
Scopul principal al Festivalului este promovarea ideii de comunicare a experiențelor de călătorie într-un mod cât mai atrăgător și mai interesant.
La acest festival au participat peste 500 de persoane majoritatea fiind atrași de țara noastră.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente