marți, iulie 16, 2024
AcasăsusJumătate de milion de mașini, rechemate în service

Jumătate de milion de mașini, rechemate în service

Marca BMW este implicată într-un nou scandal. Aproape jumătate de milion de mașini BMW vor fi rechemate în service. Mulți șoferi ar putea fi în pericol.

BMW revine în scandalul airbagurilor Takata cu o nouă campanie de rechemare, care va adăuga alte câteva sute de mii de mașini pe lista celor care trebuie să facă obiectul unei intervenții. BMW a inițiat campanii pentru 440.000 de automobile al căror inflator al airbagului poate accidenta pasagerii din vehicule. Este vorba despre Serie 1, Serie 3, X1 și X3, mașini fabricate între noiembrie 2003 și decembrie 2015, un interval foarte mare, de 12 ani.

Modelele BMW care au airbagul defect

Și modelele produse în 2023, X3, X4 și X5, sunt vizate de rechemarea în service, însă nu este vorba despre mașini echipate cu airbaguri Takata, pentru că acestea nu se mai produc de foarte multă vreme. În momentul declanșării airbagului la un impact, schije metalice pot fi aruncate în habitaclu și pot răni pasagerii din automobil. Momentan au fost găsite doar 510 automobile cu airbagul defect.

Și Volvo S60, produs între 2018 și 2023, a intrat într-o campanie de rechemare din aceleași motive.

Alte nereguli la BMW

BMW a mai fost afectată în 2023 de o altă campanie de rechemare, care viza un defect al direcției, mai exact al unității servo. Un șurub al carcasei servodirecției este cel care a fost depistat cu posibile defecțiuni de fabricație, care pot genera blocarea direcției și astfel se poate înregistra un risc ridicat de accidente. Cu toate astea, au fost găsite probleme doar la câteva mașini.

Firma a mai avut probleme din cauza airbagurilor Takata. Au fost găsite nereguli la peste 800.000 de automobile, reprezentate de Serie 1, Serie 2, Serie 2 Active Tourer/Gran Tourer, Serie 3, Serie 4, Serie 5, Serie 6, SUV-urile X1, X3, X4, X5, X6 și la modelele de performanță M2, M3, M4, X5M, X6, produse între 13.2.2012 – 28.12.2014.

Scandalul Takata a afectat 34 de mărci

Scandalul Takata a afectat 34 de mărci, deținute de 19 companii auto, care au fost nevoite să înlocuiască airbagurile care pun în pericol viețile pasagerilor din automobile. Mai multe mărci au transmis mesaje de alertă maximă, „nu conduceți!”. 24 de persoane au murit din cauza airbagurilor defecte, potrivit Profit.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente