Acasă sus Kereskenyi Gabor: Interpelare privind lipsa igienei alimentare în instituțiile școlare din Satu...

Kereskenyi Gabor: Interpelare privind lipsa igienei alimentare în instituțiile școlare din Satu Mare

Deputatul UDMR, Kereskenyi Gabor, a făcut o interpelare ministrului Educației Naționale, Remus Pricopie, privind lipsa igienei alimentare în instituțiile școlare din Satu Mare, în urma toxiinfecției alimentare din Medieșu Aurit precum și din Odoreu, ambele incidente având loc în acest an.

Totodată, deputatul atrage atenția ministrului educației asupra faptului că în județul Satu Mare nu se mai face distribuția produse lactate prin programul ”Cornul și Laptele”.

Redăm în continuare interpelarea deputatului Kereskenyi Gabor:

Către: MinisterulEducației Naționale
În atenția Domnului ministru Remus Pricopie

De la: deputat KERESKÉNYI Gábor – Circumscripția 32, Satu Mare

Obiectul întrebării: – lipsa  igienei alimentare în instituțiile școlare din Satu Mare.

Un număr de 44 de copii din comuna sătmăreană Medieșu Aurit au suferit o toxiinfecție alimentară de la mâncarea consumată la școală, la masa de prânz, iar 25 dintre copii au fost transportați la Unitatea de Primire a Urgențelor Satu Mare.

Ținând cont de faptul că numărul cel mai mare de copii cu toxiinfecție alimentară a fost din rândul celor de la grădiniță, inspectorii DSP și DSVSA Satu Mare au ajuns la concluzia că de vină ar putea fi personalul care manipulează alimentele, cu atât mai mult cu cât în timpul controalelor s-a constatat că vesela pentru servirea mesei copiilor nu este dezinfectată în oficiul alimentar.

Acesta nu este singurul incident de acest gen din județul Satu Mare din acest an, în luna ianuarie 46 de copii s-au intoxicat cu laptele livrat școlii prin programul ”Cornul și laptele”. 10 au fost internați la secția de Boli Contagioase a Spitalului Județean Satu Mare.

Situațiile prezentate mai sus sunt de neacceptat, având în vedere că statul alocă sume importante pentru programul  „Cornul și laptele”. Astfel, suntem datori să le asigurăm generațiilor viitoare cele mai bune condiții posibile.

Întrebare: Domnule ministru ce măsuri a luat Inspectoratul Județean Școlar Satu Mare pentru a preveni pe viitor asemenea incidente? Ce măsuri au fost luate ulterior celor două incidente?

De ce de patru luni de zile copiii din județul Satu Mare nu mai primesc produse lactate prin programul ”Cornul și Laptele”?

Ce se va întâmpla cu sumele alocate județului Satu Mare în programul ”Cornul și Laptele” și necheltuite?

- Advertisment -

Cele mai populare

Comunicat prezidențial

Stoparea pandemiei de COVID-19 depinde şi de modul de răspuns al oraşelor şi al marilor comunităţi la necesitatea respectării măsurilor de protecţie...

Hallowen-sărbatoare demonica împrumutată de la străini

Moartea şi viaţa sunt lucruri esenţiale şi de aceea, simple. Omul le-a complicat atunci cînd, orbecăind, a ales mai uşor întunericul decât...

România furnizează cobai umani

Ceea ce vedeți despre banii murdari pe care Biden i-a incasat din Ucraina și România, este nimic față de adevărata dimensiune a...

Meserii uitate

Pe fondul apariţiei ţesăturilor moderne şi a firelor textile uşor de procurat, una dintre cele mai larg răspândite îndeletniciri din ţară, torsul...

Comentarii recente